Una segona oportunitat per als residus industrials a Cabrera de Mar, Argentona, Dosrius i Òrrius

02/10/2021 - 08:00

L’Ajuntament de Cabrera de Mar fa una crida a les empreses que estiguin interessades a participar en el projecte d’economia circular que es promou des de QuatreRibes

Les 475 empreses ubicades als municipis de Cabrera de Mar, Argentona, Dosrius i Òrrius (impulsors del projecte de promoció econòmica Quatre Ribes), generen anualment al voltant de 12.300 tones de residus. D’aquestes una quarta part acaben  a l’abocador provocant un impacte econòmic de mig milió d’euros entre taxes i transports. Davant d’aquesta realitat QuatreRibes desenvolupa una proposta de promoció de l’economia circular que permeti reaprofitar, a través de l’establiment de sinèrgies entre les pròpies empreses, aquests residus. 

Així, des de l’Ajuntament de Cabrera de Mar es fa una crida a totes les empreses que hi estiguin interessades per tal d’ampliar informació sobre les possibilitats que ofereix aquest model econòmic a que es posin en contacte amb el servei de promoció econòmica. 

El programa, que compta amb la subvenció de la Diputació de Barcelona, persegueix detectar oportunitats de millora en la gestió dels residus. Així es convida a reflexionar a les empreses sobre qüestions com: 

Creieu que gasteu massa en la gestió de residus?

Penseu que podeu donar valor als residus però no sabeu com fer-ho o no teniu el temps suficient?

Podríeu utilitzar materials reciclats en els vostres processos de producció?

Teniu actius infrautilitzats com ara naus buides, màquines aturades, camions mig plens...? 

Teniu calor residual i no sabeu com es podria aprofitar?


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El projecte de simbiosi industrial, economia circular, arriba a la seva recta final. Aquest programa està promogut per QuatreRibes, el servei mancomunat de les àrees de Promoció Econòmica dels ajuntaments de Cabrera de Mar, Argentona, Òrrius i Dosrius, i té com a objectiu establir sinergies entre diferents empreses del territori per tal que puguin reduir la producció de deixalles i optimitzar els materials de producció.

Article

 

El Consorci de Residus del Maresme, del qual forma part l’Ajuntament de Mataró amb 27 municipis més de la comarca, ha difós un vídeo divulgatiu dels beneficis del futur Parc Circular Mataró-Maresme. El parc és un projecte pioner a Europa i impulsat pel consorci que neix amb la voluntat de promoure la reparació i reutilització de materials i productes. La peça audiovisual explica els beneficis d’aquest projecte pioner a Europa, ideat per reduir la producció de deixalles.

Entrevista

2.800 empreses de moda, 70.000 treballadors i una facturació anual de més de 15.000 milions d'euros… A Catalunya la indústria de la moda és molt important. Està preparada per a la transició cap a un model sostenible? Parlem amb Clara Mallart, responsable de l'Àrea de Sostenibilitat i Economia Circular Tèxtil del Modacc - Clúster Català de la Moda i el Textil per conèixer els impactes ambientals del cicle de vida de la roba, solucions com el suprareciclatge i com s’acompanya les empreses en la transició que sí o sí s’haurà de fer cap a l’slow fashion. 

Butlletí