Vacarisses inicia un estudi per inventariar els seus hàbitats i la seva biodiversitat

Ajuntament de Vacarisses

22/09/2022 - 13:05

Liderat per l’Oficina de Biodiversitat i Emergència Climàtica, i amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, l’estudi se centrarà en el Connector Biològic Terrestre Complementari del municipi.

L’Oficina de Biodiversitat i Emergència Climàtica (OBEC) de l’Ajuntament de Vacarisses ha iniciat un estudi, gràcies a un recurs tècnic de la Diputació de Barcelona, per inventariar hàbitats i biodiversitat de l’espai integrat al Connector Terrestre Principal Sant Llorenç del Munt i l'Obac - Serra de Collcardús – Montserrat. L’espai actua de pont entre els dos espais naturals protegits amb un alt patrimoni biològic.

En aquest connector, s'hi troben fins a 5 hàbitats d'interès comunitari, un dels quals es considera prioritari per la presència del Pi Pinassa (Pinus nigra subs. salzmannii). Alhora, s’hi estableixen espècies animals amenaçades i amb situacions poblacionals vulnerables o bé el fan servir com a via per arribar a espais naturals protegits més grans. Hi destaca la possible presència de l'Àguila Cuabarrada (Aquila fasciata), un dels rapinyaires més amenaçats d’Europa. Per tant, la seva conservació és de vital importància.

Les dades obtingudes de l'estudi, permetran conèixer l’estat de conservació actual d’aquest espai de Vacarisses, així com la seva funcionalitat. Tot plegat facilitarà la bona gestió futura de l’espai, a partir del coneixement d’aquells punts que requereixin intervenció.

 


 

Categories: 

Relacionats

Acte
12/12/2021 - 11:00
Parc de l’Aranya de Vacarisses
Notícia

L'Ajuntament de Terrassa en Ple ha aprovat per unanimitat l'Agenda Urbana de Terrassa i el Pla d'Acció 2022-2030. D'aquesta manera, s'arriba a la culminació d'un procés, que ha estat obert a la participació de la ciutadania i als agents socioeconòmics de la ciutat, per establir les bases estratègiques comunes del futur de Terrassa.

Notícia

L’estratègia per recuperar el riu, que es va dissenyar partint d’una anàlisi prèvia i després d’entrevistar més de 40 persones de diferents àmbits, s’estructura en 4 àmbits d’acció: Natura, Accessibilitat, Producció-Coneixement i Esport-Cultura-Patrimoni.

Butlletí