Premis Procura+ 2024, reconeixement a la contractació sostenible, circular i innovadora

22/04/2024 - 10:00

Aquests premis destaquen les contractacions i els procediments de licitació més sostenibles, circulars i innovadors a nivell europeu

Els passats 13 i 14 de març, Lisboa va acollir la darrera edició del Procura+, un fòrum dedicat a compartir informació i oportunitats sobre polítiques de contractació sostenible, circular i innovadora. En aquesta edició s’han presentat bones pràctiques en àrees com l’energia, la construcció, la biodiversitat, l’alimentació, les TIC, la mobilitat i els tèxtils.

Com cada any, s’han lliurat els Procura+ Awards, una iniciativa que reconeix les contractacions i els procediments de licitació més sostenibles, circulars i innovadors i dona visibilitat a les administracions públiques més dinàmiques.

L’Organisme Central de Contractació de Noruega ha sigut premiat com a adquisició sostenible de l’any per desenvolupar un acord marc sobre la reutilització i el reciclatge d’equips TIC, incloent requisits socials per a la inclusió laboral.

La distinció a l’adquisició d’innovació de l’any s’ha atorgat a la ciutat de Malmö per desenvolupar criteris de contractació basats en el disseny universal per millorar-ne l’accessibilitat.

Finalment, l’Ajuntament de Lisboa ha sigut guardonat com a iniciativa de contractació de l’any pel desenvolupament d’un sistema de gestió de contractació sostenible.

L’Ajuntament de Barcelona ha sigut finalista en aquesta tercera categoria per l’itinerari formatiu en contractació pública que Barcelona Activa ofereix des de l’any 2021 a les empreses de l’economia social. L’altra finalista ha sigut l’Oficina de Compra Pública de Lituània per la reforma per a la compra pública verda a Lituània.

Per a més informació sobre els Procura+ Awards podeu consultar el següent enllaç.

 


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Es tracta de les propostes guanyadores del repte llançat per la Fundació BIT Hàbitat i l’Agència Local d’Energia de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona. Els equips guanyadors fabricaran ara els prototips de les estructures que es provaran durant un any al Campus Nord i al Campus Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya. 

Article

Crear un element innovador modular, temporal i sostenible que permeti generar zones d’ombres a l’espai públic, allà on no sigui possible plantar-hi arbres. Aquest va ser el repte que l'Ajuntament de Barcelona va llançar l’any passat, i que avui ja comença a ser una realitat. Els tres projectes guanyadors del repte s’han materialitzat en tres grans prototips que ja comencen a fer ombra al carrer.

Article

Sumem energies és una xarxa de centres educatius promoguda per Escoles + Sostenibles i l’Agència d’Energia de Barcelona que té per objectiu que l'alumnat impulsi accions d'eficiència energètica en el seu centre, mentre pren consciència sobre els impactes ambientals i socials de l’ús de l’energia.

Butlletí