Es tanca un llarg procés que va començar el 2012, a petició de diversos municipis del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell
Es tanca un llarg procés que va començar el 2012, a petició de diversos municipis del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell, amb l’objectiu d’aportar coherència a l’espai protegit, augmentar la zona protegida i millorar-ne la gestió. S’afegeixen prop de 9.500 hectàrees noves dels nuclis de Farrera, Rialp, Alt Àneu, Llavorsí, Soriguera i les Valls de Valira, que inclouen sectors d’alt interès natural, de fons de vall i mitja muntanya, que havien quedat exclosos amb la creació del Parc, l’any 2003.
El Parc del Garraf està impulsant la recuperació de diversos conreus que antigament formaven part de l’activitat agrícola i econòmica dels habitants d’aquest territori. Un d’aquests productes locals és la col brotonera o espigall, un vegetal que s’està reintroduint al mercat com a producte culinari i d’alt valor nutricional.
És una plataforma ciutadana per a l’estudi, coneixement i conservació de la biodiversitat que vol obtenir el major inventari d’imatges de flora, fauna i patrimoni natural georeferenciats.
La Diputació de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa" estan realitzant un Pla d'actuacions amb l'ús de ramaderia per disminuir el risc d'incendi forestal al la zona central del Parc de la Serralada Litoral.
Promoure inversions en estalvi i eficiència energètica en les instal·lacions municipals, aquest ha estat l'objectiu principal de la jornada "Mecanismes per fer inversions en estalvi i eficiència energètica als ens locals. El programa ELENA", que ha va tenir lloc el passat 7 de juny a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.