El nombre de contenidors per a la recollida de roba s'amplia de 8 a 18 punts a Sant Celoni

20/09/2016 - 11:41

Amb la instal·lació d'aquests nous contenidors, es pretén facilitar l'accés de tots els ciutadans de la vila als punts de recollida de roba, calçat i altres residus tèxtils, per al seu tractament i reciclatge.

Durant el mes d'agost d'enguany s'ha ampliat el nombre de contenidors per a la recollida de roba, que ha passant de 8 a 18 punts. Amb la instal·lació d'aquests nous contenidors, es pretén facilitar l'accés de tots els ciutadans de la vila als punts de recollida de roba, calçat i altres residus tèxtils, per al seu tractament i reciclatge.

Les àrees que incorporen contenidors de roba es poden consultar al mapa.

La preparació i reutilització dels residus tèxtils domèstics comporten diversos avantatges: l'estalvi en l'adquisició de teixits com a matèria prima per a la confecció de roba, la creació de llocs de treball en entitats de caràcter social, i l'estalvi en recursos naturals, aigua i energia.

Segons dades de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), la generació de residus tèxtils domèstics a Catalunya va ser d'unes 140.000 tones l'any 2013, de les quals només 11.000 tones, el 7,8%, es van gestionar a les plantes de gestors autoritzats. A més, segons l'ARC, el tèxtil és la fracció recollida selectivament amb més potencial de reutilització, un aspecte prioritari en les polítiques europees.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalSant Celoni

Relacionats

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental instal·larà del 7 de novembre al 5 de gener a espais públics dels municipis consorciats i en el marc de la campanya Aquí no llencem res!- Aquí ho reciclem tot!, un punt informatiu itinerant d'àmbit ambiental per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals.

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha iniciat una campanya de sensibilització ciutadana per fomentar la recollida selectiva de l'oli de cuina usat a les llars, i proporcionarà als usuaris/es que portin oli a la deixalleria un embut per facilitar-ne la recollida.

Butlletí