Jornada sobre sostenibilitat i economia circular al sector moda-tèxtil

dimarts, 21 febrer, 2017 - 11:30 a 18:00
Geolocation

La jornada es planteja com un fòrum de reflexió per a professionals d’aquest sector que permeti detectar noves oportunitats

El proper 21 de febrer, el dia abans de l’inici de la fira professional del sector tèxtil BSTIM, Igualada acollirà la jornada Sostenibilitat i economia circular en el sector de la Moda-Tèxtil. Se celebrarà al Museu de la Pell, començarà a les 11:30h i finalitzarà a les 18h.

Aquesta jornada l’organitzen l’Ajuntament d’Igualada, l’Ajuntament de Manresa, l’Ajuntament de Sabadell i l’Associació de Tècnics de la Indústria Tèxtil (ATIT) i està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc de projectes innovadors i experimentals, amb el suport del Centre Tecnològic FITEX, l’Agrupació Tèxtil FAGEPI, la fira BSTIM, el Clúster Català de la Moda (MODACC), l’Agrupació Empresarial Innovadora Tèxtil (AEI), l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE) i l’Associació de Moda Sostenible de Barcelona.

Actualment les empreses del sector tèxtil i confecció europees veuen com la seva competitivitat gira entorn el disseny i la producció dels seus productes generant un impacte positiu en el seu entorn social i mediambiental. En aquest sentit, és d’especial interès per a les empreses del sector tenir a l’abast els coneixements de diferents professionals que els permetin aplicar innovacions en els seus processos, productes i serveis amb una mirada orientada a la millora de la sostenibilitat. Avui dia, conceptes com sostenibilitat, economia circular o cradle to cradle, que fan referència a la implicació de les empreses amb el medi ambient, són habituals i cada cop de major interès per a les empreses del sector.

Per aquest motiu, la jornada sobre sostenibilitat i economia circular es planteja com un fòrum de reflexió per a professionals del sector tèxtil i moda que permeti detectar noves oportunitats que es puguin arribar transformar en nous processos, productes o serveis que contribueixin a millorar la competitivitat de les empreses tèxtils i de la confecció.

La jornada es desenvoluparà en dos torns: s’iniciarà al matí amb la conferència inaugural de Xavier Marcet titulada Nous models de negoci en un entorn econòmic més sostenible i col·laboratiu. Seguidament, la directora creativa de l’empresa EOCALF, Carol Blázquez, parlarà del projecte Upcycling The Ocean, una iniciativa complexa i pionera que té l’objectiu final de transformar el plàstic de la mar Mediterrània en fil per fer teixits i productes de moda. A continuació, Josep Ignasi Reixach, director general de l’empresa igualadina Punto Blanco, exposarà com Fomentar un consum responsable. Ja a la tarda, hi haurà una xerrada sobre la Reindustrialització tèxtil a Portugal i Catalunya i una taula rodona en què diversos experts dels principals centres tecnològics de Catalunya amb activitat en el sector explicaran Com la tecnologia pot ajudar a la sostenibilitat del sector tèxtil-moda. Finalment, intervindran representants de l’empresa GrintTint, que parlaran de Tints naturals i sostenibles elaborats amb processos socialment responsables.

La participació en la jornada té un cost de 35 euros i la inscripció es pot formalitzar a través de l’Associació de Tècnics de la Indústria Tèxtil (ATIT), al correu electrònic info@asociaciontit.org o al telèfon 608 864 754.

Consulteu el programa de la jornada AQUÍ


 

Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Economia

Relacionats

Notícia

El projecte Greene3D, impulsat per Laura López Mir, doctora en física de Materials per l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB), i Beatriz Espinosa Aquino, doctoranda a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB (ICTA), es basa en el desenvolupament de material sostenible destinat a la impressió 3D a partir de residus orgànics i bioplàstic.

Notícia

Fomentar l’ecodisseny i l’economia circular, impulsar la innovació i la indústria 4.0 i potenciar uns polígons industrials més sostenibles són els principals reptes de Castellar del Vallès en el marc del projecte Vallès Industrial, que té per objectiu potenciar el disseny i la innovació industrials del Vallès Occidental.

Notícia

L’Ajuntament de Gavà, Aigües de Barcelona i Cetaqua, el Centre Tecnològic de l’Aigua, van signar un conveni de col·laboració, ara fa un any, per impulsar un projecte d’economia circular al municipi. Els resultats d’aquest projecte i les oportunitats d’economia circular detectades s’han presentat aquest divendres a la Biblioteca Josep Soler Vidal. 

Butlletí