L'AMB subvencionarà actuacions municipals que impulsin canvis estructurals en la recollida selectiva

Font: AMB

18/05/2017 - 10:42

L'AMB ha obert la primera convocatòria de subvencions per a la realització de projectes en matèria de gestió de residus destinada als ajuntaments metropolitans, per un import de prop de 4 milions d'euros.

Aquesta convocatòria, dirigida a projectes que es duguin a terme entre els anys 2017 i 2018, ofereix subvencions per al disseny, el desenvolupament i l'avaluació de projectes que permetin actuacions per reduir la generació de residus i millorar l'eficiència de la seva recollida. Es valoraran els següents elements:

  1. Implantació de nous sistemes de control que permetin identificar els generadors.
     
  2. Introducció de canvis en els models de recollida que afavoreixin l'increment de la quantitat recollida, així com la seva qualitat.
     
  3. Actuacions específiques sobre grans productors de residus

L'import total de la convocatòria és d'1.900.000 euros per a l'exercici 2017 i 1.900.000 euros per al 2018, que fan un total de 3.800.000 euros en el període de dos anys. El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes, a comptar des del passat 10 de maig.

"La recollida segregada dels residus està estancada en un índex al voltant del 35%. La principal intenció de l'AMB amb aquesta iniciativa és complir les ordenances europees i desenvolupar una estratègia de residu zero, a fi d'arribar a reciclar el 50% els residus municipals i aconseguir que la recollida selectiva "bruta" arribi al 60%, tal com s'estableix a la normativa comunitària, i reforçar així els models basats en l'economia circular i en el no-malbaratament de recursos", explica Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, que recorda que durant el 2016 l'AMB va iniciar la reflexió i l'anàlisi de la situació actual en matèria de recollida selectiva.  


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'avantprojecte de llei incorpora mesures preventives, la promoció de l'economia circular, i la responsabilitat ampliada del productor. A més, s'ha posat èmfasi en la importància de la col·laboració entre els diferents actors de la societat, incloent-hi els governs locals, les empreses i la ciutadania, per aconseguir l'èxit d'aquesta iniciativa.

Notícia

La visita al CTR-Vallès o l’escape room ‘Retorn a la Terra’, els esdeveniments més desitjats per a la canalla

Notícia

Les dades del 2023 del Consorci del Bages per a la gestió de residus apunten una bona progressió de la gestió de residus en els municipis consorciats (Bages i part del Moianès)

Butlletí