La Setmana Europea de la Prevenció de Residus arriba al Vallès Oriental

20/11/2017 - 14:26

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental participa un any més en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que se celebra del 18 al 26 de novembre i que té com a objectiu donar a conèixer iniciatives de prevenció de residus a tot Europa.

La xarxa de deixalleries comarcal, integrada per 25 instal·lacions més una de mòbil, serà l’escenari al llarg de la setmana de dues activitats. La primera Jo RNova, i Tu?, promou la reutilització d’objectes en bon estat per a la seva posterior comercialització mitjançant les entitats d’inserció sociolaboral de persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió adherides al RNova, actuació que ha permès la reutilització de més de 9.000 objectes.

DeixaLlibres és la segona activitat que es farà durant tota la setmana, i té com a objectiu continuar promovent la reutilització de llibres usats provinents d’aquestes instal·lacions –ja s’han reutilitzat més de 29.000 exemplars–. Paral·lelament també es faran 5 tallers de reutilització a 5 deixalleries comarcals: dissabte de 10 a 13 h a les deixalleries de Caldes de Montbui i Mollet del Vallès; diumenge de 10.30 a 12 h a la deixalleria de Sant Antoni de Vilamajor i dissabte dia 25 de 10 a 13 h a les deixalleries de Granollers Nord i la Garriga.

En col·laboració amb els ajuntaments també s’han programat, a diferents municipis de la comarca, tallers d’educació ambiental i visites a les deixalleries i a la planta de digestió anaeròbica i de compostatge.

L’oferta a l’àmbit del Consorci es concreta en un total de 89 activitats, 65 de les quals estan organitzades pel Consorci de Gestió de Residus del Vallès Oriental: 26 punts que acullen la campanya DeixaLlibres; 26 punts que acullen la campanya Jo RNova, i Tu?; 5 tallers de reutilització; 5 tallers d’educació ambiental; 3 visites a la planta de digestió anaeròbica i de compostatge.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Mollet del Vallès és una de les candidatures catalanes que optarà al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Notícia

Mollet del Vallès ha estat nominat com a finalista al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Butlletí