Granollers, present a unes jornades sobre els objectius de Nacions Unides per al 2030

L'alcalde vol que el proper Pla estratègic de la ciutat es basi en l'Agenda de Desenvolupament Sostenible
25/01/2018 - 07:53

Josep Mayoral, en una de les intervencions a les jornades

Acabar amb la pobresa i la fam i fomentar la igualtat de gènere i la qualitat de l'educació i de la sanitat són alguns dels 17 objectius que es planteja el Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) de cara al 2030, el principal tema de reflexió de les jornades Think Europe: Compromiso 2030 en què va participar Granollers la setmana passada a Soria.

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, va defensar el paper de les ciutats per fer efectius els objectius globals del programa.  "L'Agenda 2030 és una agenda de canvi que mira al futur. Pretén transformar un món injust. Els problemes globals tenen un escenari: les ciutats. I els canvis per afrontar-los es fan als carrers, a les places, als centres cívics", va apuntar. En aquest sentit, Mayoral va posar d'exemple la lluita contra el canvi climàtic, en què va dir que les ciutats estan complint amb els seus compromisos per reduir un 40% els gasos d'efecte hivernacle, superant les mesures que els toca implementar als Estats. 

L'alcalde també va posar en valor l'agenda global del PNUD per millorar aspectes socials, econòmics i ambientals i va anunciar que platenjarà que l'ajuntament elabori el proper Pla estratègic basant-se en l'Agenda de Desenvolupament Sostenible aprovada per les Nacions Unides l'any 2015. Mayoral va participar en aquestes jornades en qualitat de membre de  la Comissió de Relacions Internacionals de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) i del Consell Mundial de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU).



 

Categories: 

Relacionats

Article

Lliurat per la Fundació Impulsa Talentum en el marc de la Fira ISE 2024 que se celebra al Recinte Firal Gran Via

Notícia

El nou enllumenat led permetrà millorar l’eficiència energètica i reduirà el consum i costos energètics

Notícia

Durant aquest mes de novembre i fins als primers dies de desembre el Consorci de Gestió de Residus del Vallès Oriental substitueix a Sant Fost de Campsentelles els contenidors de recollida selectiva d’envasos lleugers, de paper-cartó i de vidre per contenidors de càrrega lateral.

Butlletí