Santa Eulàlia de Ronçana engega, per tercer any consecutiu, la campanya per fomentar l’ús del compostatge casolà

02/02/2018 - 21:21

Es repartiran, de forma gratuïta, trenta compostadors.

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana torna a posar en marxa, per tercer any consecutiu, la campanya per fomentar la pràctica del compostatge casolà. L’Ajuntament ja té a la seva disposició, de forma totalment gratuïta, un total de 30 compostadors per aquells ciutadans de Santa Eulàlia que hi estiguin interessats. Per sol·licitar un d’aquests recipients, només cal omplir una instancia genèrica de forma on line o de forma presencial a l'Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Santa Eulàlia. L'entrega d'aquests compostadors es farà per estricte ordre de sol·licitud. També s’impartirà un curset de formació per a totes aquelles famílies que decideixin adquirir-ne un.

L’autocompostatge és una pràctica sostenible a nivell econòmic i ambiental, que té diversos avantatges, com ara eliminar el residu sense haver de traslladar-lo, eliminar els costos de tractament de la matèria orgànica i la fracció vegetal, i el benefici en forma de compost per als usuaris. Aquelles famílies que facin ús d’aquests compostadors tindran un descompte del 15% en la taxa d’escombraries. Si a més a més, es fa ús del carnet de la Deixalleria, el descompte d’aquest rebut pot incrementar-se fins al 25%. Cal recordar que, a dia d'avui, 225 famílies de Santa Eulàlia ja fan ús de compostadors.

L'Ajuntament també facilita una guia de la Diputació de Barcelona per tal de resoldre qualssevol dubte sobre el compostatge casolà.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Les escoles de primària Salvador Espriu i Salvador Llobet participen en aquest projecte pilot fent la recollida selectiva als seus menjadors

Notícia

A principis d'aquesta setmana, un tècnic ha iniciat el treball de camp visitant diferents comerços i habitatges plurifamiliars de Santa Eulàlia per conèixer les necessitats concretes a l'hora d'implantar, en els propers mesos, el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. 

Notícia

S’han donat a conèixer els resultats del procés participatiu per decidir quin és el millor model de recollida d’escombraries per Santa Eulàlia, dut a terme del 25 de novembre al 5 de desembre. Tenint en compte que van votar 554 persones, els resultats suposen que un 78% del vots són favorables al sistema de recollida porta a porta, un 21% al sistema de contenidors i 1% en blanc.

Butlletí