Estudi per a la millora del sistema de recollida selectiva a Sant Pere de Riudebitlles

21/02/2018 - 21:31

L’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles acorda amb la Mancomunitat Penedès Garraf l’elaboració d’una diagnosi del servei de recollida selectiva.

D’un temps ençà els índexs de residus recollits selectivament estan estancats, tot i els esforços que es realitzen per a educar sobre la necessitat de reciclar. Per aquest motiu els municipis han demanat suport a la Mancomunitat Penedès Garraf per a cercar noves estratègies de millora, donat que l’ens disposa d’una àmplia experiència en la gestió tècnica de la recollida selectiva de residus i també un coneixement dels municipis en què presta el servei.

Aquesta setmana, Rosa Maria Esteve, alcaldessa de Sant Pere de Riudebitlles i Rosa Huguet, presidenta de la Mancomunitat han signat el primer conveni que permetrà la redacció d’un estudi de diagnosis sobre l’actual sistema de recollida selectiva en el municipi i també en l’elaboració d’un pla de millores de la recollida personalitzat.

L’estudi es realitzarà en 4 fases, i permetrà elaborar la diagnosi de l’actual sistema de recollida selectiva i en funció dels objectius de recollida selectiva futurs, fer l’estudi d’alternatives o possibles escenaris que permetin escollir la proposta de millora més adequada.

El seguiment i el control de l’estudi, amb una durada prevista de 4 mesos, es realitzarà des del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf i té l’objectiu de millorar els resultats tant quantitatius i com qualitatius de la recollida selectiva.

El conveni signat amb l’ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles és el primer pas i formar part de l’estratègia per avançar en els objectius de recollida selectiva marcats pel programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya per als propers anys. En breu, Torrelavit i Olèrdola també signaran els respectius conveni i es sumaran a la iniciativa. En properes fases s’ampliarà l’estudi a altres municipis de l’àmbit de la Mancomunitat.



 

Categories: 

Relacionats

Article

S’amplien les funcions de l’Aplicació mòbil del servei de recollida porta a porta de residus implantat als municipis d’Olèrdola, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia i Torrelavit.

Acte
22/09/2023 - 00:00
Sant Pere de Riudebitlles
Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Butlletí