Lluminàries led solars a Badia del Vallès

01/06/2018 - 07:13

Els serveis tècnics de l'Ajuntament han instal·lat 9 lluminàries led que s'alimenten d'energia solar per il·luminar el camí d'accés per als vianants que va des de l'aparcament del carrer Algarve fins al vial d'accés a Badia des de l'Ikea.

Aquest camí el transiten diàriament moltes persones per desplaçar-se a la zona comercial del Sabadell Parc Empresarial i fer servir el transport públic.

Les noves lluminàries autosuficients, de tecnologia led, ofereixen una potència individual de 30W, amb una intensitat lluminosa equivalent a 100W. La llum que produeixen és blanca, amb una temperatura de color de 4.000 graus Kelvin i no contaminant. El model de lluminària instal·lat està homologat per la Diputació de Barcelona.

El seu funcionament és totalment autònom, ja que la placa solar fa de sensor lumínic i activa la lluminària quan disminueix la intensitat de llum ambiental. Així mateix, estan programades per disminuir la seva potència en un 30% des de les 12 de la nit fins a les 6 hores del matí; d'aquesta manera redueixen el seu consum i l'afectació lumínica al seu entorn durant la nit.

La instal·lació d'aquestes lluminàries és una iniciativa que respon a la voluntat del consistori per integrar sistemes d'enllumenat no contaminant i més sostenibles.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El consistori es beneficia dels ajuts de la Diputació de Barcelona amb una partida de 23.895 euros que millorarà l’eficiència energètica i la il·luminació a La Bauma, el Burés, el Baix Vilar i el pont de FGC al Raval del Jordi

Notícia

La Diputació de Barcelona subvenciona el canvi amb 1.499.389 euros.

Article

D'octubre a desembre es renovaran més d'un miler de lluminàries

Butlletí