Cicle de sortides "Endinsa't al territori"

dijous, 29 setembre, 2022 - 09:30 a dissabte, 5 novembre, 2022 - 13:00
El Catllar, Arrós de Cardós, Lliçà d’Amunt i Tona


En el marc del cicle de sortides "Endinsa't al territori", des de la XCN s'organitzen per la tardor 4 sortides tècniques de diferents temàtiques (fluvial, forestal, zones humides i conservació d'espècies), repartides per la geografia catalana. Totes elles són gratuites i obertes a la participació de tothom (cal inscripció prèvia a través del formulari en línia):

Custòdia fluvial al riu Gaià. Coneixerem els projectes de conservació de l'espai fluvial que duu a terme l'Associació Mediambiental La Sínia. 
Dijous 29 de setembre. De 09:30 a 17h, a El Catllar. Amb l’Ass. Mediambiental La Sínia.

Custòdia en acció: Cogestió del bosc comunal d’Esterri de Cardós. Coneixerem quins projectes vinculats a la gestió forestal duen a terme des de la Fundació Projecte Boscos de Muntanya en els boscos comunals.
Divendres 14 d'octubre. De 10:30 a 14:30 h, a Arrós de Cardós. Amb el Projecte Boscos de Muntanya.

Restauració de basses, usos socials i voluntariat en un espai emblemàtic. La Societat Catalana d'Herpetologia ens explicarà, per una banda, com restaurar basses per promoure la biodiversitat d'aquests espais. També com treballen per conviure amb els diferents col·lectius que fan ús de l'espai i, per últim, com invloucren a persones voluntàries en els seus projectes.
Dijous 27 d'octubre. De 10 a 13h, a Lliçà d’Amunt. Amb la Societat Catalana d’Herpetologia.

Creació d’una reserva de rapinyaires amb la implicació de la propietat. El GNO ens explicarà com els acords de custòdia els permeten implicar a diversos propietaris per crear la reserva de propietaris i quines accions de conservació hi estan realitzant.
Dissabte 05 de novembre. De 10 a 13h, a Tona. Amb el Grup de Naturalistes d’Osona - ICHN.

Consultar programa detallat


 

Organitzador: 
Xarxa de Conserveció del Territori
Municipis: 
Categories: 
Aigua
Biodiversitat
Parcs naturals/Paisatge

Relacionats

Notícia

Arrenca el procés participatiu, obert a tota la ciutadania, per a l’elaboració de l’Agenda Estratègica del Pirineu amb horitzó 2030. L’Agenda, impulsada per la Vicepresidència del Govern, serà el full de ruta per orientar el desenvolupament de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Solsonès, Berguedà i Ripollès, prioritzant la dinamització econòmica, la sostenibilitat i l’arrelament de la ciutadania.

Notícia

Per vuitena vegada, l’entitat Ecologistes en Acció ha atorgat  a les platges locals del Remolar i Cal Francès la distinció de ‘Platges Verges’. Els 1,6 km de litoral que ocupen les dues platges són l’únic tram de costa reconegut amb aquests guardó de tota la província de Barcelona.

Article

Els protocols que marca el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic remarquen que les restes vegetals del litoral s’han de retirar d’una forma no agressiva, evitant maquinària pesada i utilitzant garbelladores i tamisadores.

Butlletí