DIA INTERNACIONAL DE CONSCIENCIACIÓ SOBRE LA PÈRDUA I EL MALBARATAMENT D'ALIMENTS

dimecres, 29 setembre, 2021 - 00:00 a 23:59

Enguany es celebra la primera edició del Dia internacional de conscienciació sobre la pèrdua i el malbaratament d’aliments. També arriba durant la pandèmia mundial de la COVID-19, que ha provocat un despertar mundial sobre la necessitat de transformar i reequilibrar la manera de produir i consumir els nostres aliments.

Reduir les pèrdues i els residus d’aliments és essencial en un món on el nombre de persones afectades per la fam ha anat augmentant lentament des del 2014 i es perden i / o malgasten tones i tones d’aliments comestibles cada dia. La pèrdua i el malbaratament d'aliments també exerceixen una pressió innecessària sobre la base de recursos naturals i sobre el medi ambient. Aquest fet provoca l'esgotament de la base de recursos naturals i genera gasos d'efecte hivernacle.

Llegiu-ne més i descobriu què podeu fer. Preneu mesures, inicieu alguna cosa. Atureu la pèrdua i el malbaratament d'aliments. Per a la gent. Pel planeta.

Web de la FAO

Web de la Generalitat de Catalunya

Campanya Som Gent de Profit


 

Categories: 
Agricultura
Reciclatge/Residus

Relacionats

Article

Els i les alumnes de l’Escola fan un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris. Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys de la Casa d’oficis treballen en unes fitxes per elaborar menús que evitin el malbaratament alimentari.

Article

Mercabarna convoca la segona edició dels Premis Mercabarna Paco Muñoz amb la finalitat de promoure i reconèixer iniciatives realitzades a Catalunya en favor de la lluita contra el malbaratament alimentari i l’aprofitament d'aliments amb impacte econòmic, social i/o mediambiental en els diferents esglaons de la cadena agroalimentària.

Acte
31/05/2021 - 19:00
Activitat virtual

Butlletí