Ecoparc de Montcada i Reixac

dissabte, 18 març, 2017 - 11:00 a 12:30

Vine a veure com es valoritzen els residus a l’ecoparc de Montcada i Reixac!

Ecoparc de Montcada i Reixac
Geolocation

Visita guiada a l'ecoparc de Montcada i Reixac en la qual es dóna a conèixer el model de gestió metropolità de residus municipals i es convida a reflexionar sobre el paper que té cadascú per minimitzar-ne la generació i fer una bona separació a les nostres llars per reduir l'impacte sobre el medi ambient. Aquesta instal·lació, que dóna servei als municipis del Vallès Oriental i Occidental, Maresme i Baix Llobregat, tracta els residus del contenidor gris (resta), marró (matèria orgànica) i groc (envasos). Mitjançant diversos processos, manuals i mecanitzats, s’acaben extraient quatre recursos: materials recuperables (envasos, paper i cartró, vidre, etc...), biogàs (una font d'energia renovable generada per la descomposició de la matèria orgànica i que s'utilitza per abastir la pròpia instal·lació), compost (adob orgànic que s'utilitza per agricultura i jardineria) i bioestabilitzat (matèria orgànica de menys qualitat que s'utilitza pel rebliment de sòls).

NOTA: No està permès accedir a la instal·lació amb calçat obert i/o de tacó. 

L’AMB posa un transport gratuït a disposició dels participants que sortirà des de l’estació de Sants de Barcelona a les 10h i està prevista la tornada a les 13.30h. Es pot anar directament en vehicle propi a la planta.

Cal incripció prèvia! (data màxima d'inscripció: l'últim dimecres abans de la sortida)

Organitzador: 
AMB
Destinatari: 
Adults, gent gran i famílies
Contacte: 

Per a més informació i reserves podeu contactar al telèfon 93 238 93 51, al correu electrònic reserves.pmes@amb.cat o emplenar el formulari d’inscripció que teniu a disposició al següent enllaç:

http://www.amb.cat/web/medi-ambient/agenda/inscripcions-activitats/

Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

Inaugurat el mural gegant d’homenatge a la natura al barri de la Ribera

Article

Per promoure el coneixement i la sensibilització sobre la problemàtica del malbaratament alimentari, la Diputació de Barcelona disposa de les maletes pedagògiques "El menjar no es llença".

Notícia
Més de 100.000 persones participants

El 21 d’abril de 1994 es va fer la primera visita d’educació ambiental a l’abocador del Consorci del Bages per a la Gestió dels Residus: hi van participar 30 alumnes d’una escola d’adults de Manresa, en una activitat impulsada pel Camp d’Aprenentatge del Bages. 

Butlletí