Jornada sobre descarbonització municipal a la Vegueria Penedès

dijous, 15 setembre, 2022 - 10:00
Centre Àgora de VilafrancaAquest mes de setembre es realitzarà al Centre Àgora de Vilafranca una jornada sobre actuacions de descarbonització municipal a partir de la Bioenergia, organitzada per la Mancomunitat Penedès-Garraf, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el Clúster de Bioenergia de Catalunya.

La jornada tècnica es farà dijous 15 de setembre de 10 a 13 h i presentarà diverses iniciatives i projectes de xarxes de calor de municipis de la Vegueria Penedès, com una aposta clau per a reduir la dependència de les energies i combustibles fòssils. El programa de la jornada inclou una primera part que abordarà les oportunitats de finançament de projectes de descarbonització municipal, així com una taula rodona amb experiències i propostes del territori. La segona part contempla la visita a les instal·lacions municipals de Vilobí del Penedès, per veure de prop el seu funcionament.

El Penedès-Garraf és una regió rica en biomassa forestal i alhora una zona amb un elevat risc d'incendis, amb potencials i greus afectacions per a la població que hi habita. Cal tenir en compte que el risc d'incendi forestal s’ha agreujat en els darrers anys degut a la crisi climàtica, ja que amb l’ascens de la temperatura mitjana, els arbres tenen més evapotranspiració i són més vulnerables al foc i a les malalties. A més, el fet de disposar de menys precipitació augmenta el seu dèficit hídric, el que dificulta la seva supervivència i recuperació.

Els incendis d’aquest estiu han tornat a evidenciar que cal gestionar el bosc per reduir la càrrega de combustible disponible i per adaptar-los al canvi climàtic. Així mateix, l’ús de la biomassa permet reduir les nostre emissions descarbonitzant l’energia i contribuir a frenar l'escalfament global. Per aconseguir aquest objectiu, la Mancomunitat Penedès-Garraf impulsarà al llarg del mes de setembre un cicle de jornades i activitats sobre Bioeconomia, com una oportunitat per a la transformació econòmica i ambiental del territori a partir del bosc.

PROGRAMA

Les inscripcions a la jornada es poden formalitzar a través del portal Ruralcat de la Generalitat de Catalunya, seguint el següent enllaç.


 

Etiquetes: 
AdjuntMida
PDF icon PROGRAMA234.43 KB
Categories: 
Energia

Relacionats

Article

L’objectiu és impulsar la bioeconomia donant a conèixer les oportunitats que ofereix la gestió del bosc al Penedès-Garraf.

Article

L’Ajuntament de Vilafranca instal·larà, a partir del setembre, 600 nous llums LED a diferents carrers i vies públiques i també als polígons industrials.

Notícia

Coincidint amb la Setmana de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està instal·lant fonts d’aigua en diversos equipaments municipals amb l’objectiu de reduir els envasos de plàstic d’un sol ús.

Butlletí