Sovint en la costa catalana podem fer l’albirament o fins i tot trobar a la platja animals marins, que arriben de forma espontània en el cas de les tortugues marines en el procés de nidació o bé animals com els dofins que a causa de malalties, dificultats en la seva navegació, etc. acaben varant a les nostres platges molt debilitats. Els responsables municipals, tècnics de medi ambient o policia local, han de fer front a aquest situació i actuar de manera eficaç amb el doble objectiu de protegir la fauna i prevenir qualsevol risc per la població.
Inscripcions: Preguem que confirmeu l’ assistència a través de collge@diba.cat o al telèfon : 93.402 22 22 ext 37212.
Destinat prioritàriament a personal d'ens locals i entitats ambientalistes
Per aquest motiu la Gerència de Serveis de Medi ambient, a través de l’Oficina Tècnica d’Educació i Promoció ambiental, ha proposar a la Fundació per la conservació i recuperació d’animals marins - CRAM, la redacció d’una guia.
La “Guia d’actuació amb fauna marina” pretén ser una eina útil per als responsables municipals, que els permeti la identificació d’espècies marines que poden aparèixer a les costes del litoral català i faciliti unes pautes d’actuació adequades, seguint uns criteris d’ordre i salut pública, tot vetllant per al benestar i conservació de la fauna marina.
La Jornada ofereix el marc per presentar la guia i alhora per posar en comú els coneixements i les accions necessàries a adoptar des dels ajuntaments davant de la presència de fauna marina al nostre litoral. Alhora ens permetrà fer una vista al Centre de recuperació d’animals marins del Prat de Llobregat.