Jornada tècnica: Espècies exòtiques invasores en ambients fluvials

dimarts, 27 juny, 2017 - 09:00 a dimecres, 28 juny, 2017 - 13:59
Sala d'Actes del Vagó. Recinte de l'Escola Industrial
Geolocation

Les espècies exòtiques o al·lòctones són aquelles que s’introdueixen en un medi del qual no són originàries. La petita part de les espècies exòtiques que arriben a superar les diferents etapes d’introducció, establiment i expansió en un nou ecosistema és aquella que considerarem fauna o flora invasora. Els ecosistemes aquàtics acostumen a patir més risc d’invasió.

PROGRAMA DEFINITIU

INSCRIPCIONS OBERTES

Els sistemes aquàtics continentals són espais de gran valor ecològic i social que cal preservar. A través de l’educació ambiental es poden conèixer i difondre els seus valors  i promoure la seva protecció i conservació de manera integral i fomentar un ús sostenible de l’aigua que garanteixi l’equilibri entre satisfer la demanda de consum i la conservació del medi natural.

Per aquest motiu, la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona a través de l’Oficina Tècnica d’Educació i Promoció Ambiental (OTEPA), engega el Programa Va d'Aigua.  L’objectiu principal d’aquest programa és el de donar suport a aquells equipaments i projectes d’educació ambiental impulsats per ens locals que treballen per conservar i donar a conèixer els valors dels sistemes aquàtics continentals.

Fruit de la identificació de multitud d’iniciatives municipals en aquest àmbit, s’ha creat la Comissió d'ambients aquàtics continentals dins la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, per promoure el treball en xarxa entre aquests projectes i equipaments i la pròpia Diputació.

Dins del programa de suport Va d’Aigua, s’ha encarregat a l’Associació Hàbitats la redacció de la Guia d’espècies exòtiques invasores als espais fluvials. Que és a l’hora uns dels temes rellevants a treballar per part de la Comissió.

Aquesta jornada serveix com a presentació d’aquesta Guia i per posar en comú el coneixement i accions per gestionar la presència d’espècies exòtiques invasores en els nostres espais fluvials.


Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Aigua
Biodiversitat

Relacionats

Article

Llum verda a la licitació del nou contracte de manteniment de les fonts de beure, ornamentals i naturals, per un import de 24 milions d’euros. La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat ha donat el vistiplau al nou contracte, que té com a objectiu fer el manteniment de les 1.718 fonts de beure, les 324 fonts ornamentals i les 7 fonts naturals que hi ha a Barcelona, així com les millores necessàries, que inclouen també criteris de sostenibilitat.

Notícia

Els animals han estat gairebé un any en dos centres de recuperació per millorar la seva supervivència, com proposen els programes de gestió i conservació de l’espècie.

Acte
19/10/2021 - 09:00
CosmoCaixa Barcelona

Butlletí