rius

Article

L'Associació Hàbitats ha publicat l’Informe RiusCat 2022. En aquest document expliquen com es troben els espais fluvials a Catalunya i la increïble feina del voluntariat del Projecte Rius.

Notícia

De la mà de veïns i veïnes que trepitgen el territori, amb sensibilitat i estima pel paisatge, els vuit autors han treballat en aquesta publicació que dona testimoni de la riquesa natural i paisatgística i de la diversitat del riu.

Article

Ecologistes en Acció ha estudiat les analítiques de contaminants realitzades pels organismes oficials de gestió de rius i aigües subterrànies. Les dades mostren que totes les conques pateixen una elevada contaminació amb plaguicides i altres tòxics, com a derivats del petroli. L’informe també exposa greus deficiències legals i de gestió.

Article

El Pla director urbanístic, redactat per la Diputació de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat, crea un marc urbanístic i territorial adequat per recuperar, difondre i fer accessibles els diversos paisatges culturals i naturals situats al llarg de les lleres d’aquests tres rius de la demarcació de Barcelona.

Article

El 74% dels hàbitats analitzats eren poc heterogenis o empobrits, segons les dades aportades pels voluntaris del Projecte Rius, liderat per l'Associació Hàbitats.

Notícia

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha anunciat que l'Ajuntament de Lleida presentarà al·legacions al Pla Estratègic de Revisió del Pla Hidrològic Nacional per tal de demandar un major cabal ecològic pel riu Segre al seu pas per la ciutat, per raons de qualitat ambiental i urbana.

Article

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) té previst destinar més de sis milions d’euros per a restaurar la vegetació de ribera i la morfologia de rius i rieres, així com millorar la connectivitat fluvial i la mobilitat dels peixos en els rius catalans.

Notícia

Són les restes dels productes farmacèutics utilitzats pels humans, que hi arriben amb l'aigua procedent de les depuradores, i dels productes veterinaris per a animals que, a través dels purins que s'utilitzen com a fertilitzants, es filtren fins als aqüífers.

Article

L’Escola de la Natura de Parets és un equipament municipal  depenent de l'Àrea de Territori i sostenibilitat de l'Ajuntament de Parets del Vallès que neix l’any 1983.  L’objectiu principal és el d’apropar el patrimoni natural a la ciutadania, a través d’un ampli ventall d’activitats de d’educació ambientals de diferents formats que s’adrecen a centres educatius i públic general, i també cursos especialitzat per a un públic més tècnic. També vetlla pel seguiment del pla d’acció local en temes ambientals i acull l’Oficina d’Informació Ambiental per resoldre dubte i assessorar a la ciutadania.

Article

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) forma part del Museu del Ter, concretament és l’àrea que té com a objectiu principal l’estudi, la difusió i la conservació del patrimoni cultural i natural del rius mediterranis, especialment del Ter. Molts dels projectes els desenvolupen en col·laboració amb universitats i altres institucions, sobretot al territori català.

Article

El Projecte Rius és una iniciativa impulsada per l'Associació Hàbitats que promou la participació activa dels diferents sectors de la població per fomentar la conservació dels ecosistemes fluvials.  A través de l’educació ambiental, el voluntariat i els projectes de participació, la ciutadania coneix els valors ecològics dels rius, del seu entorn, quines són les amenaces a les que s’enfronten i què podem fer cada un de nosaltres per conservar aquests ecosistemes.