DEPANA presenta el llibre El Delta del Llobregat a través del meu prisma. A l’encalç d’una educació ambiental, obra de la biòloga i docent durant trenta-cinc anys Marina Mir. L’esdeveniment compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l’Ajuntament del Prat de Llobregat.
El llibre recull documents de notícies i d’experiències didàctiques que ajuden a il·lustrar una part del que ha estat el naturalisme a Catalunya i, en concret, al delta del Llobregat. El debat sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat ha influït en la publicació d’aquest llibre, atès que l’autora ha vist en el projecte “una oportunitat important per a reflexionar una vegada més sobre la preservació del delta del Llobregat i la necessitat de defensar aquest espai natural”. Ha estat “un al·licient”, diu, que l’ha portat a recuperar els materials que ha anat recopilant durant les quasi quatre dècades de professió.
Marina Mir és una de les introductores de l’educació ambiental al país. Pionera en l’aportació de didàctica als primers itineraris de la natura a equipaments, recursos i publicacions capdavanters.
Mir es va llicenciar en Biologia el 1966. Durant el seu aprenentatge es va beneficiar del mestratge d’una eminència en Ciència, el Dr. Ramon Margalef, i també d’una eminència en l’art d’ensenyar, Angeleta Ferrer i Sensat. Mir també va participar als inicis del moviment d’educació ambiental, liderat per figures com Fernando González Bernáldez i Jaume Terradas, que defensaven educar en els principis de les lleis naturals. A més, va dur a terme tasques d’assessorament en educació per a la primera conselleria de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, en mans de l’humanista i enginyer Albert Vilalta.