L'aigua és un recurs abundant a la natura, però no tota és accessible, dolça ni es troba en bones condicions. Aquesta sessió planteja conèixer la dimensió ambiental de l'aigua, però a més a més entendre com funciona el cicle natural de l'aigua al Mediterrani com es gestiona el cicle urbà de l'aigua. Es presentaran solucions sobre com l'aigua regenerada pot garantir el recurs i millorar l'eficiència global del cicle.
A la segona part coneixerem com la tecnologia planteja diferents alternatives que contribueixen a gestionar millor l'aigua. Es presentaran diverses experiències innovadores aplicades a la sensorització, el control i el seguiment dels paràmetres de qualitat, la reutilització de l'aigua, etc.
Conferència a càrrec del Dr. Narcís Prat, biòleg i catedràtic d'Ecologia de la Universitat de Barcelona.
PechaKuchas: presentació de projectes innovadors en la gestió sostenible de l'aigua:
- "Avaluació i millora de l'ecoeficiència del cicle urbà de l'aigua mitjançant ACV", amb Desirée Marín, responsable de Recerca en Medi Ambient, Societat i Economia de CETAQUA.
- "Deshidratació de matèria orgànica amb molt baix consum energètic", amb Carlos Fernández, CEO de H2O Air Quality.
- "Estalvi d'aigua i de fitosanitaris a l'agricultura mitjançant tecnologia dron", amb Xavi Silva, co-CEO de HEMAV i responsable de la vertical de negoci d'agricultura de precisió.
Moderadora: Mercè Piqueras i Carrasco, biòloga i divulgadora científica.