36 consells per desitjar un Bon Nadal al medi ambient

Sostenible
19/12/2011 - 00:00
En arribar aquestes dates, la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, vol recordar tota una sèrie de consells i suggeriments per aconseguir entre tots un Nadal més sostenible. L'objectiu és posar de manifest que les petites aportacions de cada ciutadà també són importants per a la protecció del medi ambient.

Per això facilita als ajuntaments una guia amb 36 consells però que molts d'ells es poden fer extensibles a tots els dies de l'any. Les recomanacions es distribueixen en vuit apartats corresponents als àmbits de la natura, els àpats nadalencs, els residus, els regals, les joguines, la mobilitat sostenible, l'energia i el comerç just.

En l'apartat dedicat a l'energia es recomana fer-ne un ús eficient per part de tots. S'aconsella posar el termostat de la calefacció entre els 19 i els 21º C, fer servir piles recarregables en joguines i aparells electrònics, i utilitzar làmpades de baix consum. Pel que fa a l'apartat dels residus, els consells recorden la importància de les tres "R": reduir, reutilitzar i reciclar. En l'apartat dedicat als regals, es destaca especialment el "consum responsable", evitar els embolcalls innecessaris i optar pel "comerç just". En quan al tema de la mobilitat sostenible, les recomanacions passen sobretot per fer un ús racional del cotxe privat, no utilitzar-lo en distàncies curtes i anar a peu o bé en bicicleta.

La guia també aconsella fer servir les noves tecnologies per felicitar el Nadal. És una bona manera d'estalviar paper i l'enviament és pràcticament instantani.

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Gerald Durrell

Convertida ja en un clàssic universal,  La meva família i altres animals narra les peripècies d'una família insòlita, desbaratada i molt poc convencional que decideix abandonar la grisa i plujosa Anglaterra per instal·lar-se a l'assolellada i paradisíaca illa grega de Corfú.

Article
Jordi Ballart

«Vuit graus és la temperatura de l’aigua més freda en què he nedat mai. No és cap proesa, si considerem que hi ha persones que neden en aigües polars a gairebé zero graus. A còpia d’anar gairebé cada cap de setmana de desembre a març a fer un bany a la platja, el meu cos s’ha anat adaptant a les temperatures marines d’hivern. Per què ho faig? Aquesta és la pregunta que intenta respondre aquest llibre».

Article
Jaume Terrades

De l’ofensiva contra la natura a un canvi de vida global

Butlletí