36 establiments locals fan costat a l’Ajuntament de Vilanova del Camí per avançar en la reducció del malbaratament alimentari

Font: Ajuntament de Vilanova del Camí

10/12/2020 - 09:16

La campanya No llencis el menjar, impulsada des de la regidoria de Medi Ambient i el Centre Tecnològic Leitat, s’ha reprès aquesta setmana amb noves visites als comerços locals. 8 establiments del centre del municipi s’han sumat al projecte ja en són 36 els que fan costat a l’Ajuntament de Vilanova del Camí per avançar en la reducció del malbaratament alimentari.

Pizzeria la Rucola, El Golafre, Punt de trobada, Bar Garrotí, Mercat de Sant Hilari, El Punt Anoia Restaurant, Casa Ametller i el restaurant Mar i Terra, s’han afegit a la campanya i col·laboraran en la difícil tasca de prevenir els residus i reduir el malbaratament alimentari. 

Durant els primers 15 dies de campanya, Leitat va visitar 39 establiments locals dels quals 38 es van mostrar a favor de la iniciativa i 28 van signar oficialment l’adhesió al projecte. Amb aquests 8 nous establiments adherits ja són 36 els comerços locals que participen en el projecte.

Aquesta campanya s’emmarca en un projecte municipal més ampli que és el Pla Local de Prevenció de Residus que es va aprovar pel plenari a primers del 2020.

“L’objectiu del Pla, és promoure la prevenció de residus i en especial aquells que siguin difícils de gestionar degut a les seves característiques o quantitats. L’any 2019 a Vilanova es van reciclar el 37’64 % dels residus, una xifra que cal anar millorant perquè seria òptim arribar al 60%. És especialment important el reciclatge de la fracció orgànica perquè és la que implica una major despesa municipal”. Explica el regidor de Medi Ambient, Rafael Gabarri

Joan Espel, investigador júnior de Leitat,  ha visitat un total de 58 establiments dels quals 36 s’han adherit formalment a la campanya, i assegura:“Els comerços estan molt conscienciats sobre l’impacte del malbaratament alimentari i molts dels establiments visitats ja adopten mesures i estratègies per reduir-lo tant com poden”.


 

Municipis: 
Anoia

Relacionats

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Article

El Govern ha aprovat el Full de ruta de l’economia circular a Catalunya (FRECC) 2030 per accelerar la transició del nostre país envers una economia més circular i justa que maximitzi el valor dels recursos i que actuï com a palanca de la transformació en un marc de col·laboracions entre actors clau. 

Butlletí