Aparcabiciletes per a les escoles, el primer projecte col·laboratiu que es pot fer realitat gràcies a RECICLOS, a Canovelles

11/04/2021 - 20:32

Aquelles persones que reciclin i participin en el programa RECICLOS poden aportar els seus punts al projecte col·laboratiu que permetrà instal·lar aparcaments de bicicletes a l’entrada dels centres educatius de Canovelles.

Els ciutadans de Canovelles que es registrin al programa RECICLOS i reciclin llaunes i ampolles de plàstic de begudes, obtindran punts que podran canviar per col·laborar a assolir el projecte col·lectiu i per participar en el sorteig de premis sostenibles setmanals i mensuals.

El primer projecte col·lectiu que es desenvoluparà a Canovelles, en cas que s’assoleixi el nombre necessari de punts per fer-ho, serà la instal·lació d’aparcaments de bicicletes als centres educatius de Canovelles. Així els alumnes i personal docent que s’hi desplacin en bicicleta tindran un lloc on aparcar-la. Amb aquesta acció es pretén fomentar la mobilitat sostenible i la reducció de l’ús de vehicles a motor. En aquest cas, s’ha establert un període de fins al 31 de maig per assolir els punts RECICLOS necessaris.

D’altra banda, durant el mes d’abril se sortejarà un patinet elèctric i, setmanalment, se sortejaran productes sostenibles i que fomenten la cura del medi ambient.

Com funciona RECICLOS?

Els més de 16.800 veïns i veïnes de Canovelles poden reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en un dels 80 contenidors grocs dels carrers del municipi als quals se'ls ha incorporat tecnologia (un codi QR) i obtenir recompenses al fer-ho.

Per fer ús de RECICLOS, els ciutadans de Canovelles només han de registrar-se a la webapp app.reciclos.com, escanejar el codi de barres de l'envàs que volen reciclar, dipositar-lo a un dels contenidors grocs i escanejar el codi de barres del contenidor. Al fer-ho obtindran punts denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El seu horari d'estiu és de dilluns a diumenge, de 9 a 13 h i de 18 a 21 h, fins al 31 d'octubre. Com a novetat, el servei R-Bici estarà obert tot l'any, i els mesos de tardor i hivern obrirà de 9 a 16 h.

Article

Vilanova i la Geltrú celebrarà la Setmana del Medi Ambient amb una vintena d'activitats que promouen el coneixement de la natura, la fauna i el territori proper, i que fomenten la mobilitat sostenible i l'educació ambiental.

Article

En una activitat promoguda per l'AMB, i amb el suport de Biciclot i Canvis en Cadena, les famílies s'organitzen per establir rutes segures en bicicleta cap als centres educatius. Aquest any, l'experiència es duu a terme en escoles de Montcada i Reixac, Viladecans i Barcelona. L'acompanyament durant el trajecte es complementa amb xerrades i formacions, així com una app mòbil que facilita l'organització de les rutes.

Butlletí