Aprofitem els aliments

21/09/2023 - 09:07

El malbaratament és un problema global, atès que més de 1.300 milions de tones d’aliments es perden globalment des del camp fins als nostres plats.

Tan sols a Catalunya llencem cada any més de 288.000 tones de menjar, i la restauració no n’està exempta, ja que un 12% de les compres de menjar d’establiments HORECA acaben a les escombraries innecessàriament.

#Gastrorecup és una proposta que anima els restaurants a celebrar dinars o sopars de manera periòdica amb aliments rebutjats pel circuit comercial, a un preu econòmic, per tal de conscienciar a la població i al propi sector de la necessitat d'implicar-se en la lluita contra el malbaratament alimentari.

Més informació i activitats de la campanya a aprofitemelsaliments.cat

 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Notícia

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus inclou enguany prop d'un miler d'activitats a tot Catalunya. El tret de sortida s'ha donat aquest dissabte, 16 de novembre, al Mercat de Sant Antoni de Barcelona, el primer “Enrenou d’Aliments” un concurs on alumnes de quatre escoles d’hostaleria i restauració han competit per fer la millor recepta utilitzant aliments espigolats i amb el mínim residu possible.

Article


Biblioteques de les Coses: iniciativa brillant i necessària que arriba per quedar-se

Butlletí