prevenció

Notícia

La ciutadania està convidada durant aquest cap de setmana, del 7 al 9 de maig, a recollir i valoritzar els residus abandonats en el medi. L’Agència de Residus de Catalunya coordina les accions programades a 40 comarques d’arreu del territori

Notícia

Alumnes, mestres i pares ofereixen idees per evitar el malbaratament alimentari en una publicació que també té el suport del grup de restauradors Forquilla Badalona

Article

Mercabarna convoca la segona edició dels Premis Mercabarna Paco Muñoz amb la finalitat de promoure i reconèixer iniciatives realitzades a Catalunya en favor de la lluita contra el malbaratament alimentari i l’aprofitament d'aliments amb impacte econòmic, social i/o mediambiental en els diferents esglaons de la cadena agroalimentària.

Article

Sota el títol “El menjar no es llença. Passa’t al BON aPROFITament!”, vol sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta problemàtica i proposar bones pràctiques i accions de cara a reduir els residus generats pels aliments que acaben a la brossa

Article
Descobreix des de la teva pantalla els recursos virtuals de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
 

Notícia
S'ha programat del 18 al 20 de setembre

És una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

Notícia

Els dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet estan acollint, respectivament, la quarta edició de la campanya “La bossa o la vida”, en horari de 8:30 a 13:30 h. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les  nefastes conseqüències pel Medi Ambient.  

Article

L'estudi 'Escoles contra el malbaratament alimentari', premiat pel PEMB i l'IND+I Science, ha quantificat el malbaratament alimentari i ha aplicat estratègies de canvi de comportament a 5 menjadors escolars de la RMB

Notícia

Foto: La Vola

Els objectius són prevenir la generació de residus de Palma i augmentar el percentatge de residus que es destinen a la reutilització. Aquest document és el fruit de mesos de feina tècnica de l’Àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal i d’un procés de participació. La fita que es planteja per a l’any 2020 és una reducció del 10% del pes total dels residus generats respecte a l’any 2010.