Barcelona és una de les tres ciutats de la UE que participen en el projecte europeu RESCCUE

27/04/2021 - 12:43

S'estima que al voltant del 66 per cent de la població mundial viurà a zones urbanes al 2050. Amb l'objectiu d'ajudar les ciutats a fer front als efectes del canvi climàtic, el projecte RESCCUE, finançat per la UE, es va proposar ajudar les zones urbanes de tot el món, proporcionant models i eines innovadores per millorar la capacitat de les ciutats per resistir i recuperar-se ràpidament de nombrosos impactes i tensions relacionades amb el clima i mantenir la continuïtat dels serveis.

Les estratègies d'adaptació, formades a través de conjunts de mesures, poden ajudar les ciutats a adaptar-se als impactes climàtics i augmentar la seva resiliència. Però hi ha moltes mesures per escollir, la qual cosa la converteix en un desafiament quan es requereix una acció urgent.

En ajudar les ciutats a prioritzar les mesures d'adaptació, RESCCUE va proposar una metodologia que es pot adaptar a moltes ciutats. Aquesta metodologia va ser provada a Barcelona, Bristol i Lisboa.

"A partir dels canvis climàtics existents de les ciutats i els tallers amb les parts interessades, el projecte va proposar 4 estratègies i 27 mesures per a Barcelona, 3 estratègies i 14 mesures per a Bristol, i 6 estratègies i 24 mesures per a Lisboa", informa Marc Velasco, coordinador del projecte.

 

Categories: 

Relacionats

Article

Crear un element innovador modular, temporal i sostenible que permeti generar zones d’ombres a l’espai públic, allà on no sigui possible plantar-hi arbres. Aquest va ser el repte que l'Ajuntament de Barcelona va llançar l’any passat, i que avui ja comença a ser una realitat. Els tres projectes guanyadors del repte s’han materialitzat en tres grans prototips que ja comencen a fer ombra al carrer.

Article

Dues grans pèrgoles fotovoltaiques doten d'ombra la plaça d’Anna Lizaran

Article

La totalitat de l’energia elèctrica subministrada durant l’any 2023 a la Diputació de Barcelona va tenir el certificat de garantia d’origen 100% renovable, fet que va suposar que els 13.580 MWh d’energia consumida pels edificis i recintes corporatius suposessin un estalvi en emissions de CO2 equivalent a 3.530 tones.

Butlletí