Bioblitz Lleida permet identificar més d'un centenar d'espècies al Parc de la Mitjana

Font: Paeria de Lleida
08/06/2016 - 08:56

Bioblitz Lleida ha repetit l’experiència de l’any passat i ha tornat a La Mitjana el cap de setmana del 4 i 5 de juny, perquè la ciutadania conegui i identifiqui les espècies que hi habiten dins d’un espai natural

Bioblitz Lleida és una marató científica que aquesta vegada ha permès identificar més d’un centenar d’exemplars que formen part de la biodiversitat del parc. Una activitat que promou l’interès i el coneixement.

Dissabte i diumenge s’han fet grups de recerca amb els participants que, acompanyats per especialistes, han anat buscant micromamífers, ocells, insectes, plantes o fongs, entre altres per fer l’inventari de la biodiversitat que hi ha a La Mitjana. D’aquesta manera, els participants han tingut l’oportunitat de fer de biòlegs de camp per un dia.

El balanç final de l’activitat ha estat molt positiva, ja que dins d’aquestes més de cent espècies inventariades, s’ha de destacar un colltort, amb nou pollets, dins una caixa niu. També s’han capturat ratolins de bosc, ratolins mediterranis i musaranyes, alhora que s’ha anellat fins a 83 ocells.

Enguany, la Mitjana celebra el 25è aniversari de l’inici de les activitats d’educació ambiental al parc. Aquestes activitats són essencials per donar a conèixer l’espai natural, sensibilitzar la població sobre la problemàtica de la zona, posar-la en valor i afavorir la seva recuperació.

En aquest sentit, Bioblitz és una nova proposta que pretén fer un pas més enllà i afavorir un coneixement més profund dels valors naturals de l’espai, facilitant a la ciutadania el contacte amb especialistes i científics amb els quals compartir una jornada oberta de recerca naturalista.

Aquesta activitat coincideix amb la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra cada 5 de juny, a proposta de les Nacions Unides, per estimular la conscienciació mediambiental arreu i per promoure l’acció política en matèria de sostenibilitat. 


 

Municipis: 
SegriàLleida
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Article

L’ens ha celebrat la reunió del seu patronat, que ha aprovat el pla de treball per 2024 i el pressupost, que serà de 428.100 euros

Notícia

Seixanta centres de la ciutat participen en el programa amb projectes de reciclatge, horts escolars, estalvi energètic i increment de la biodiversitat al pati. El Saló de plens de la Paeria acull l’acte de signatura de compromís d’Escoles Sostenibles de Lleida

Butlletí