Xarxa de balcons verds de Lleida

21/11/2024 - 19:25

L'Ajuntament de Lleida proposa als seus veïns i veïnes que també poden contribuir de forma important a incrementar la biodiversitat urbana, a estendre i repartir la vida natural per la ciutat i, alhora, a connectar els parcs i grans espais verds de Lleida. 

Els balcons, patis i terrasses són espais d’oportunitat molt valuosos per enverdir, enjardinar, assilvestrar i renaturalitzar entre totes i tots, la ciutat.

Perquè la biodiversitat és vida i un balcó ple de plantes, acull també aus, insectes,... petits animals que ens poden ajudar a tenir un ecosistema urbà més equilibrat. Així, participant d’aquesta xarxa de balcons verds, es podran crear un oasi de petits espais de vida per a la flora i la fauna a la ciutat.

 

Beneficis d'un balcó verd

- Ens aporta sensació de benestar i pau, reduint l’estrès, l’ansietat, estimulant els sentits... 

- Hi podem cultivar plantes aromàtiques, comestibles, amb flors, que ens facin de pantalla visual, ... plantes útils, per a nosaltres i la fauna. 

- Als més petits de casa els ensenya a respectar la natura i a tenir cura de les plantes. 

- Embelleixen els entorns urbans i, de retruc, aporten la sensació de pau als qui observen el nostre balcó. 

Els membres de la Xarxa de Balcons Verds de Lleida podran gaudir d'un acompanyament per transformar els seus balcons i espais privats en autèntics oasis de bioidversitat, per això l'Ajuntament de Lleida ofereix tallers i formacions pràctiques sobre jardineria, recursos de suport: com plantes, llavors, refugis de fauna, etc.. vinculats a les formacions que es realitzin i lliurats en el marc d’aquestes, assessorament expert per resoldre dubtes, inquietuds.... I una xarxa de suport de persones implicades en reverdir les seves llars, amb qui compartir aprenentatges, experiències, coneixements, i potser, fins i tot...  intercanviar llavors, esqueixos,...

Per adherir-se a la Xarxa de BALCONS VERDS, caldrà comprometre's a:

-  Incorporar o millorar la vegetació existent en un espai privat concret (balcó, terrassa, pati, finestra,...)

-  afavorir o potenciar la presència de fauna en l'espai triat

- assistir a les formacions previstes, sempre que sigui possilble,

- fer un ús responsable dels recursos que es facilitin

- compartir l'experiència amb la resta de membres de la xarxa

 


 

Municipis: 
SegriàLleida

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Reus farà una salt decisiu durant aquest mandat per avançar cap a una ciutat més verda i sostenible. Per això impulsa el pla Reus Respira (R2) amb tres objectius clars: la planificació, la protecció i l’ampliació de l’arbrat de la ciutat.

Article

L’ens ha celebrat la reunió del seu patronat, que ha aprovat el pla de treball per 2024 i el pressupost, que serà de 428.100 euros

Article

Alumnes de primària de cinc escoles de Sabadell participen en el projecte pilot Sortim a la Natura amb l'objectiu que els estudiants assoleixin un aprenentatge integral en contacte amb el medi natural.

Butlletí