Buycott, una app per facilitar el consum responsable

Redacció
01/07/2014 - 00:00


Ni el consumidor millor informat és capaç, avui dia, de saber qui està darrere de totes les marques. La diversificació empresarial, el màrqueting, la complexitat o poca transparència de l'etiquetatge ho posen difícil a aquells que pretenen fer un consum totalment respectuós amb el medi ambient, per exemple, o les condicions laborals, A més de saber exactament que conté el que estan consumint.

A més, tampoc és fàcil destriar aquelles empreses que s‘apunten fàcilment a l'etiqueta verda o el compromís social per un tema d'imatge.

Per aconseguir més informació i passar per damunt de les pràctiques poc transparents en la publicitat, un jove americà, Ivan Pardo, ha dissenyat una aplicació mòbil anomenada 'buycott'. El nom, que vol ser lo contrari al boicot, facilita a través del codi de barres del producte informació sobre quin és el seu origen.

L'aplicació permet escanejar el codi de barres de béns de consum per donar accés a informació detallada del producte, a nivell nutricional, però també sobre la marca i el grup al qual pertany. Vol arribar als últims graons de la informació per fer transparents també aquelles pràctiques empresarial que ens poden fer prendre una decisió o altra, com ara el seu recolzament a grups polítics determinats (allà on les donacions són publiques) o a causes que segons el consumidor poden ser justes o injustes.

L'aplicació també permet afegir-se a les "campanyes" per a causes específiques. Cal destacar que la major part de les vegades que s'utilitza l'app en l'actualitat té a veure amb accions contra l'experimentació amb animals o bé per a la visualització de la presència d'OMG en les etiquetes.
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'edició d'enguany se celebrarà del 16 al 22 de setembte de 2022.

Article

El planeta, en números vermells: ja ens hem polit els recursos naturals de tot l'any. Aquest any comencem a viure de crèdit un dia abans que l'anterior, i ja hem deixat enrere la recuperació que va suposar la frenada del consum per la pandèmia

Article

Butlletí