Calcula la teva petjada de carboni

Redacció
12/09/2008 - 00:00

Des del moment en que ens aixequem al matí fins que anem a dormir, gairebé totes les activitats que realitzem i els béns materials que posseïm o que fem servir, impliquen consumir energia, i això avui dia significa contribuir a les emissions a l'atmosfera. La petjada de carboni és una mesura d'aquesta contribució personal al canvi climàtic, a partir de les emissions de CO2 que generen les nostres activitats quotidianes. 

La Fundació Terra i el CADS (Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible) proposen aquesta calculadora a través de la campanya "Jo sóc la solució" per esbrinar quines són les emissions associades al nostre estil de vida. Ho fa diferenciant cinc àmbits: l'habitatge, la mobilitat, l'alimentació, els béns de consum i els residus. Al nostre país la petjada de carboni mitjana és de 9,8 tones de CO2 anuals.

Passar a l'acció

A més, la web de la campanya Jo sóc la solució aporta informació i tota una sèrie de documents que poden resultar útils per millorar els nostres hàbits ambientals i, per tant, reduir la nostra petjada al món. Així, per exemple, tant s'hi pot trobar una guia introductòria a la bioconstrucció com una sèrie de consells bàsics per reduir el consum d'energia a casa.

De fet, la calculadora de carboni forma part de la guia "Per un bon clima. Una guia d'acció contra el canvi climàtic", on s'analitzen 10 àrees de les nostres vides i es presentes mètodes senzills per a reduir el CO2 de cadascuna d'elles, de manera que es podrien arribar a reduir les emissions personals totals en un 75% en deu anys. Descarrega't aquí la guia d'acció contra el canvi climàtic en format PDF.  

Finalment, la web també ofereix als seus usuaris la possibilitat d'enviar fotografies sobre petits gestos ambientals que ajuden a combatre el canvi climàtic, unes imatges que passen a formar part d'un gegantí mural virtual d'un milió de píxels que estarà penjat a la web fins el 2010.

--
Més informació: La calculadora de carboni, una guia d'acció contra el canvi climàtic, un article de Joan Canela per a Sostenible.cat

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Butlletí