Calcuteca! Calcula l'impacte ambiental de la teva recepta

Font: AMB

15/10/2021 - 12:49

Calcuteca és una eina ideada per conèixer millor el grau de sostenibilitat que té tot allò que mengem i a buscar alternatives que siguin més sostenibles.

La Calcuteca: conèixer l'impacte de la nostra alimentació

Aquest nou recurs de l'Àrea Metropolitana de Barcelona permet esbrinar quin impacte ambiental generen els aliments que consumim en el nostre dia a dia, i quins paràmetres hi intervenen, com ara el transport, el consum d'aigua, l'ús del sòl o la temporalitat dels aliments.

La Calcuteca també permet als usuaris crear i compartir a les xarxes socials les seves pròpies receptes de cuina de baix impacte ambiental.

Pots accedir a la Calcuteca aquí, on podràs conexier l'impacte de la teva alimentació, introduint els aliments que utilitzaras, el nombre de comensals, el mes en què l'elaboraràs, entre d'altres... I podras accedir a receptes més sostenibles.

La presentació de la Calcuteca es va fer el passat 8 d'octubre i va comptar amb la participació de la xef Ada Parellada, i del bateria del grup Love of Lesbian, Uri Bonet, que van iniciat un repte viral: conviden tothom a provar la nova eina, fent una recepta i compartint-la a les xarxes socials amb l'etiqueta #jonodevoroelplaneta.


 

Relacionats

Article

La Setmana de l’Alimentació Conscient, del 15 al 27 d’octubre, ofereix activitats obertes a la ciutadania i tallers especialment adreçats a professionals.

Notícia

Les tres escoles bressol de Sant Boi participen en un projecte contra el malbaratament alimentari. Els excedents del servei de cuina es destinen a persones i famílies vulnerables ateses a la botiga Aliments Solidaris.

Entrevista

Georgina Cepas és enginyera química i postgraduada en Enginyeria Ambiental.  Compta amb 19 any d’experiència en gestió mediambiental, la major part dels quals com a cap de Medi Ambient a Mercabarna, on hi treballa des del 2008. En aquesta entrevista ens explica les accions que ha dut a terme el mercat central de Barcelona, un dels més grans d’Europa, per aconseguir un millor aprofitament dels aliments i reduir el malbaratament al mínim, i ens desvela l'última iniciativa: El Foodback!

Butlletí