Campanya mundial per promoure el transport públic i la mobilitat sostenible en la represa

Font: FMC

12/08/2020 - 08:54

Nova campanya de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) on es vol posar en valor el paper del transport públic i la mobilitat sostenible davant els ciutadans catalans, les administracions públiques i la Unió Europea. L’objectiu és que es reconegui el valor d’aquests mitjans de transport durant la COVID19 i el que representen pel futur de la nostra mobilitat.

La campanya té com a lema principal ‘BACK TO BETTER MOBILITY’, és a dir, ‘Torna a una mobilitat millor’; i com a temes que acompanyen també la campanya de comunicació tenim: ‘Mou-te millor’, ‘Respira millor’, ‘Treballa millor’.

Calen ciutats amb menys congestió, menys contaminació i on es racionalitzi el paper del vehicle privat en els desplaçaments dels nostres ciutadans. En definitiva, aconseguir també estils de vida saludables i impulsar les economies locals. És per això, que el paper del transport públic és essencial en aquest procés de recuperar les ciutats pels ciutadans i que el vehicle privat no torni a ocupar els carrers de les nostres ciutats de manera desmesurada.

El Departament de Territori i Sostenibilitat s’ha adherit a aquesta campanya. En paraules del director general de Transport i Mobilitat, David Saldoni: "Hem de combatre el repunt de l’ús del transport privat, i hem de tornar a posar el transport públic al centre, ja que és la millor garantia per poder-nos moure atacant la doble emergència, la sanitària i la climàtica".


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Article

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició. Les candidatures estan obertes obertes fins al 14 de gener.

Article

Un nou atles mostra el potencial per caminar o anar en bicicleta de Barcelona, València, Palma de Mallorca i Granada

Butlletí