Campanya mundial per promoure el transport públic i la mobilitat sostenible en la represa

Font: FMC

12/08/2020 - 08:54

Nova campanya de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) on es vol posar en valor el paper del transport públic i la mobilitat sostenible davant els ciutadans catalans, les administracions públiques i la Unió Europea. L’objectiu és que es reconegui el valor d’aquests mitjans de transport durant la COVID19 i el que representen pel futur de la nostra mobilitat.

La campanya té com a lema principal ‘BACK TO BETTER MOBILITY’, és a dir, ‘Torna a una mobilitat millor’; i com a temes que acompanyen també la campanya de comunicació tenim: ‘Mou-te millor’, ‘Respira millor’, ‘Treballa millor’.

Calen ciutats amb menys congestió, menys contaminació i on es racionalitzi el paper del vehicle privat en els desplaçaments dels nostres ciutadans. En definitiva, aconseguir també estils de vida saludables i impulsar les economies locals. És per això, que el paper del transport públic és essencial en aquest procés de recuperar les ciutats pels ciutadans i que el vehicle privat no torni a ocupar els carrers de les nostres ciutats de manera desmesurada.

El Departament de Territori i Sostenibilitat s’ha adherit a aquesta campanya. En paraules del director general de Transport i Mobilitat, David Saldoni: "Hem de combatre el repunt de l’ús del transport privat, i hem de tornar a posar el transport públic al centre, ja que és la millor garantia per poder-nos moure atacant la doble emergència, la sanitària i la climàtica".


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, s’ha celebrat la VII cursa dels transports a Vilafranca organitzada per l’associació Promoció del Transport Públic.

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat el Pla de Mobilitat Urbana. Entre les principals propostes hi ha la millora del transport públic, la promoció de l’ús de la bicicleta i dels itineraris a peu, l’impuls a les illes de vianants, la millora de la seguretat vial, l’homogeneïtzació de l’aparcament o la transformació de les Carreteres del Pont de Vilomara, de Vic i de Cardona.

Notícia

L’AMB incorpora 18 nous vehicles sostenibles a Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Tiana i Montgat, i 21 nous autobusos elèctrics que connectaran Gavà i Viladecans amb Barcelona.

Butlletí