Castellar del Vallès estalviarà gairebé 9.300 euros a l’any amb la instal·lació de leds al pavelló de Puigverd i a les pistes de pàdel

Font: Ajuntament de Castellar del Vallès

31/01/2019 - 16:43

L’Ajuntament de Castellar del Vallès està duent a terme aquest mes de gener la substitució de l’enllumenat actual del pavelló de Puigverd i de les pistes de pàdel de les instal·lacions del carrer de Sant Feliu per un altre de tipus led. Aquestes actuacions faran que el consistori s’estalviï cada any gairebé 9.300 euros. Així, d’una banda, la substitució de l’enllumenat de descàrrega del pavelló de Puigverd per un de tipus led és una inversió que suposarà anualment per al consistori un estalvi econòmic de gairebé 6.700 euros i de 37.716 kwh en el consum elèctric.

L’actuació s’ha dut a terme al conjunt de l’equipament: a la pista i la graderia s’han instal·lat, respectivament, 40 i 4 campanes suspeses, mentre que als vestuaris, als passadissos, al vestíbul d’entrada, al lavabo i consergeria i al gimnàs se n’han instal·lat unes 130 més. Les lluminàries tenen una durada calculada, segons l’ús que tinguin, d’entre 20 i 25 anys (el que suposa gairebé un 150% més respecte les làmpades d’halogenurs metàl·lics que hi havia instal·lades) i que funcionaran 2.090 hores/ anualment. El seu cost ha estat de 48.332 euros, que l’Ajuntament amortitzarà en uns set anys amb l’estalvi de la factura elèctrica. A més de l’estalvi econòmic i energètic, el nou enllumenat led comportarà un estalvi de més de 13.500 kg de CO2 l’any.

Leds també a les pistes de pàdel
D’altra banda, durant aquesta setmana també es procedirà a la substitució de l’enllumenat actual de les pistes de pàdel de les instal·lacions municipals que utilitza el Club Tennis Castellar. En aquest cas, se substituiran les 28 làmpades actuals, de descàrrega d’alta intensitat, per 32 de noves de tipus led, que funcionaran 1.900 hores cada any i que suposaran un estalvi anual econòmic de 2.600 euros, de 14.288 kwh i de 5.100 kg de CO2.

El cost de les lluminàries led és de 9.742 euros, que s’amortitzaran en quatre anys.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Investigadors de la URV elaboren un sistema capaç de minimitzar l’impacte econòmic i ambiental en la configuració de comunitats energètiques d’energia renovable.

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Butlletí