Com canviar el món

17/02/2016 - 19:55

Aquest proper mes de febrer s’estrena la pel·lícula Com canviar el món, del director britànic Jerry Rothwell. Aquest film explica la historia del petit grup d’activistes canadencs que van iniciar la seva primera missió l’any 1971 a bord d’un vell vaixell de pesca per aturar els assaigs de la bomba nuclear de Nixon a Alaska.

El Documental del Mes, una iniciativa del Festival de Cinema DocsBarcelona, estrena cada mes un documental en una xarxa de més de 60 documentals a més de 60 sales a tot l’estat espanyol. La iniciativa va néixer fa 10 anys amb la voluntat d’apropar el documental als espectadors, i durant aquest temps hem construït una xarxa formada per centres culturals, museus, biblioteques, universitats i sales de Cinema convencionals que cada mes entrena simultàniament una pel·lícula documental que ha recorregut festivals d’arreu del món i que d’una altra manera seria impossible de veure a Espanya.

El film narra el naixement del moviment mediambiental i la creació de la organització global que avui coneixem amb el nom de Greenpeace. La organització navegà per molts mars en busca de conflictes en els que es consideraven capacitats per crear impacte, i un d’ells fou el salvament de les balenes.

Com Canviar el Món és una trepidant pel·lícula que dissecciona el moviment ecologista, des del seu origen fins al seu apogeu, posant de relleu les dificultats per superar desavinences, prendre decisions, crear sinergies, establir lideratges i coordinar les actuacions.

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat l'informe "Barcelona City Dònut" que presenta les investigacions quantitatives i qualitatives sobre com està treballant Barcelona respecte a aquest model econòmic i social, tal com fan altres ciutats europees capdavanteres, en la lluita contra la crisi climàtica i les desigualtats socials. 

Article
Gerald Durrell

Convertida ja en un clàssic universal,  La meva família i altres animals narra les peripècies d'una família insòlita, desbaratada i molt poc convencional que decideix abandonar la grisa i plujosa Anglaterra per instal·lar-se a l'assolellada i paradisíaca illa grega de Corfú.

Article
Jordi Ballart

«Vuit graus és la temperatura de l’aigua més freda en què he nedat mai. No és cap proesa, si considerem que hi ha persones que neden en aigües polars a gairebé zero graus. A còpia d’anar gairebé cada cap de setmana de desembre a març a fer un bany a la platja, el meu cos s’ha anat adaptant a les temperatures marines d’hivern. Per què ho faig? Aquesta és la pregunta que intenta respondre aquest llibre».

Butlletí