“Comerç verd”: més productes ecològics i de proximitat als mercats municipals de Barcelona

15/06/2021 - 11:39

El programa “Comerç verd” qualificarà els mercats municipals que ofereixen aliments locals, de petits productors, ecològics, de pagès i de llotja per incentivar el consum de productes de proximitat. De moment s’hi han adherit sis mercats: Concepció, Llibertat, Sarrià, Ninot, Sants i Horta, i al setembre s’hi afegiran la resta dels 39 mercats alimentaris de la ciutat. Aquest projecte pilot és un dels programes principals de Barcelona com a capital de l’alimentació sostenible.

El programa “Comerç verd” té com a objectius prioritzar els productes ecològics i de proximitat als mercats, posicionar els establiments per la qualitat dels productes, reduir la petjada de carboni, lluitar contra l’emergència climàtica i potenciar l’agricultura i la ramaderia local i sostenible.

Requisits dels comerços verds

  • Tenir un percentatge mínim de productes locals, ecològics i directes de pagès o de llotja.
  • Haver rebut la qualificació de Comerç Verd.
  • Incloure cartells i etiquetes que els identifiquen com a parada d’alimentació saludable i sostenible.

El projecte “Comerç verd” forma part del programa Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021, que té l’objectiu de fomentar una alimentació més saludable, sostenible i local i millorar la salut de les persones i del planeta.


 

Relacionats

Article

Amb l'objectiu d'ajudar a reduir la despesa energètica de les empreses i fomentar millores en el camp de la reducció d'emissions i l'eficiència en la gestió de residus, l'Ajuntament de Sant Fruitós del Bages ha posat en marxa la segona edició d'un servei gratuït d'assessorament a les empreses pel que fa a la gestió energètica i de residus.

Article

Rubí ha engegat una campanya comunicativa per reduir els residus vinculats a la compra domèstica, per tal de conscienciar tant la ciutadania com els comerciants de la importància d'utilitzar envasos retornables i reutilitzables per prevenir els residus plàstics, que en l'última dècada han generat un rellevant impacte ambiental.

Article
Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida, el 4 d'octubre del 2021. (Horitzontal)  Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida

Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida, el 4 d'octubre del 2021. (Horitzontal) Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida

Hostelería #PorElClima va néixer després de la crida mundial de l’Acord de París per adoptar mesures que contribuïssin a frenar l’emergència climàtica. És una plataforma virtual que reuneix els establiments d’hosteleria que han decidit comprometre’s amb la societat, amb l’entorn i amb un futur millor. S’hi han adherit 41 restaurants lleidatans.

Butlletí