Contamina buscar per internet?

Un estudi assegura que navegar per la xarxa emet CO2
Redacció
13/01/2009 - 00:00

Com qui busca tres peus al gat, un estudi de la Universitat de Harvard assegura que el buscador més famós de la xarxa, Google, és el que més emissions genera d'entre els seus competidors. En concret, set grams de CO2 per cada cerca, de manera que fer-ne dues al dia contribueix a l'escalfament global tant com fer bullir una mica d'aigua en una tetera elèctrica. El problema, com sempre, està en l'escala: cada dia es fan uns 200 milions de recerques a Google (és a dir, 100 milions de teteres).

El cercador s'ha donat pressa a rebatre les dades de l'estudi: l'empresa assegura que els seus usuaris han de fer 1.000 cerques a Google per contaminar el mateix que si circulessin un sol quilòmetre en un cotxe "poc contaminant" (140 grams de CO2 per quilòmetre).

Actualització: Sembla que la notícia no és tal, ja que l'autor de l'estudi nega haver citat Google en el seu treball i molt menys haver fet servir exemples com el de la tetera. Segons l'autor, el que contamina és qualsevol activitat a internet, donat el consum energètic dels servidors.

Enllaços:
L'ús de Google contribueix a l'escalfament del planeta (El Periódico)
Powering a Google Search (Official Google Blog)
L'autor de l'estudi que diu que navegar per internet contamina nega haver citat Google (3cat24.cat)

Array

Relacionats

Article

Durant l’any 2023, els pescadors catalans de les confraries de Tarragona, Barcelona i Girona van retirar del mar un volum de més de 120 mil litres de deixalles, l’equivalent a 18 camions cisterna d’aigua. Aquesta xifra representa la retirada de 50.000 litres més d’escombraries, set camions cisterna més, respecte de l’any 2022. L’increment de residus recollit respon a un increment de participació.

Butlletí