Continguts en obert sobre ciències de la Terra i educació

Font: Barcelona + Sostenible

12/06/2020 - 14:42

L’ONU ha impulsat el projecte “Earth school” amb reptes i qüestionaris per tal d’apropar la natura als infants. A més, l’Editorial Graó ofereix temporalment més de 30.000 materials educatius destinats a facilitar la tasca del professorat.

El confinament fa que moltes persones, especialment els infants, trobin a faltar la natura. Els espais verds són zones en què els més menuts poden córrer, jugar, saltar i fer tot allò que vulguin amb completa llibertat. La situació actual fa que sigui complicat anar-hi; tot i trobar-nos en el procés de desconfinament, les restriccions a la mobilitat continuen sent necessàries, de manera que no totes les famílies poden apropar-se a espais en què els infants puguin gaudir de la natura i de tot allò que els ofereix. 
 

TedEd- Earth School

És per tot això que la plataforma de continguts per a docents, alumnat i famílies Earth School, de l’UNEP - UN Environment Programme (programa de les Nacions Unides pel medi ambient) pot ser una alternativa molt útil per a mantenir els infants en contacte amb la natura en temps de la Covid-19. La plataforma afegeix contingut diàriament, per tal que l’alumnat pugui dur a terme les activitats de forma constant.  

L’estructura és sempre la mateixa: un vídeo inicial per a situar-se en la temàtica; després, l’apartat “Think” en què l’infant haurà de respondre un qüestionari. A continuació, un conjunt d’enllaços per a ampliar la informació sobre la temàtica que s’ha tractat. A més, hi ha un fòrum per a debatre o deixar opinions i, finalment, un últim apartat en què s’incentiva l’alumnat a dur a terme accions per a millorar la problemàtica que s’ha tractat en l’activitat.  

 

El contingut està agrupat per setmanes i alguns dels assumptes que es tracten són “la roba que portem”, “la tecnologia que utilitzem”, “les cases on vivim”, “la naturalesa de la medicina” o la “naturalesa del transport”.  

> Visiteu la plataforma Earth School
 

L’editorial Graó dona accés a 30.000 continguts educatius

Des de Graó, conscients del context d’excepcionalitat actual i de com n’és de complicat per als centres educatius continuar la docència, han decidit obrir, a través de la plataforma E-graoPRO, el fons de 30.000 continguts educatius digitals de què disposen. Es tracta d’una mesura temporal per a fer més fàcil la tasca del professorat. L’objectiu és que pugui continuar generant materials educatius per a dur a terme classes, sigui telemàticament o, quan es pugui, presencialment.  

El servei inclou un total de 27.000 continguts digitals, en què el professorat hi podrà trobar innovació, recursos, experiències, reflexió, intercanvi, formació, tendències, etc. També ofereix 2.200 capítols, seleccionats d’entre 200 llibres de l’Editorial Graó. Finalment, ofereix un 50% de descompte, durant els sis primers mesos de subscripció, en tota la formació en línia (56 cursos i dos màsters).  

> Trobeu tota la informació al lloc web de l’editorial


 

Categories: 

Relacionats

Article
Una mirada a través de la SCEA

Aquest llibre tracta sobre el desenvolupament de l’educació ambiental a Catalunya des dels anys setanta fins a l’actualitat, posant de relleu el paper de la Societat Catalana d’Educació Ambiental, que ja compta amb 40 anys de recorregut.

Article

Pel·lis a l'aula, la natura a les pantalles, en un llibre

Article

Fab Lab Barcelona ha desenvolupat, juntament amb experts europeus, el projecte SCORE per impulsar l'educació en Economia Circular. L'objectiu del projecte és proporcionar eines als docents i augmentar la conscienciació i la comprensió de l'economia circular entre els joves de 15 a 24 anys.

Butlletí