Cubelles obre les portes de l'hort comunitari de Can Travé a nous usuaris

02/10/2024 - 09:00

Dilluns i dimecres vinent es durà a terme una activitat de sembra de calçots oberta a tota la ciutadania

L’Hort Comunitari de Can Travé obre les inscripcions per a totes les persones interessades a participar en el projecte. Des d’ara i fins al 15 d’octubre, tothom qui ho desitgi pot apuntar-se i entrar a formar part dels grups ciutadans.

Per tal de donar la possibilitat de conèixer de primera mà l’hort i els projectes que s’hi desenvolupen, els pròxims 23 i 25 de setembre se celebraran dues jornades de portes obertes, en horari de matí i tarda. Es podrà visitar l’hort, conèixer els seus participants i també participar en la sembra de calçots. L'Hort estarà obert, també, el 2 d'octubre al matí, amb motiu de la Setmana de la Gent gran, per dur a terme una activitat d'esqueixos de plantes aromàtiques.

Aquest és el tercer any de funcionament d’aquest projecte d’horticultura comunitària, ecològica i terapèutica impulsat per les regidories de Medi Ambient i Benestar Social i Gent Gran de l’Ajuntament de Cubelles. Des que es va iniciar, l’any 2022, hi han participat prop de 200 persones, entre els grups que hi treballen de forma fixa i les activitats que s’organitzen periòdicament. El regidor de Medi Ambient, Àlex Noheda, ha posat en relleu la iniciativa “que aprofita per a usos socials una part d’un espai central del patrimoni de Cubelles, com és Can Travé i, alhora, aposta per una agricultura sostenible, ecològica i de proximitat”.

En aquest temps, el projecte ha anat creixent, ampliant els seus usos i el perfil dels grups participants. Actualment, a més dels grups ciutadans, hi participa el grup de gent gran Fem Pinya i un grup de salut comunitària, una iniciativa pionera i gestionada en col·laboració amb el Centre d’Atenció Primària (CAP) de Cubelles dirigida a persones amb necessitats psicològiques especials. Segons la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Alexandra Corvillo, “des dels seus inicis, el projecte s’ha anat engrandint i hem pogut comprovar els seus beneficis que van des de la part més social i relacional fins a la part més terapèutica, en funció dels grups i les seves necessitats”.

Activitat de sembra de calçots i portes obertes

  • Dilluns, 23 de setembre
  • Hora: de 16 a 18.30 h.
  • Lloc: Passatge Ramon Miquel Vinadé s/n
  • Dimecres, 25 de setembre
  • Hora: de 9.30 a 12 h.
  • Lloc: Passatge Ramon Miquel Vinadé s/n

Com inscriure’s als Horts Comunitaris de Can Travé?

Les persones interessades a formar part de l'Hort de Can Travé poden inscriure's enviant un correu electrònic a hortscantrave@cubelles.cat o posant-se en contacte amb els responsables a través del telèfon 617380545.

Les inscripcions són gratuïtes amb l'únic requisit d'estar empadronat al municipi.

Actualment, hi ha dos grups: els dilluns a la tarda de 16 a 18.30 h i els dimecres al matí de 9.30 a 12 h, subjecte a petits canvis d'horari segons l'època de l'any. L'espai del dilluns està centrat en el benestar personal i terapèutic, desenvolupant activitats de jardineria. Els dimecres, per altra banda, és un espai d'aprenentatge i cultiu d'hort ecològic i pràctiques de sostenibilitat.

 


 

Categories: 
Municipis: 
GarrafCubelles

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Cubelles i la Diputació de Barcelona impulsen l'estudi. El projecte analitzarà l’oferta ecoturística actual i proposarà accions concretes per atraure ornitòlegs i persones sensibles als ecosistemes protegits.

Article



Els primers avis ja han començat a pujar al tricicle adaptat del projecte ‘En bici sense edat’ que els porta a fer un passeig per Vilanova i la Geltrú.
Notícia

El nou contracte de recollida i transport de residus incorporarà més porta a porta i contenidors tancats, està valorat en 105 milions d'euros i donarà servei a 27 municipis de l'Alt Penedès i el Garraf.

Butlletí