Impulsen un estudi per potenciar el turisme d’observació d’aus a Cubelles

23/09/2024 - 08:10

L’Ajuntament de Cubelles i la Diputació de Barcelona impulsen l'estudi. El projecte analitzarà l’oferta ecoturística actual i proposarà accions concretes per atraure ornitòlegs i persones sensibles als ecosistemes protegits.

La regidoria de Turisme, amb la col·laboració de la regidoria de Medi Ambient, ha impulsat una iniciativa per fomentar a Cubelles el desenvolupament i la promoció del turisme d’observació d’aus, conegut com a birdwatching.

L’estudi tindrà lloc en el marc del recurs tècnic de ‘Planificació i Gestió Turística (PGT) 2024’ que la Diputació de Barcelona ha concedit a l’Ajuntament i que ha presentat en una primera reunió on han assistit Rosa Fonoll, Alcaldessa; Narcís Pineda, regidor de Turisme; Àlex Noheda, regidor de Medi Ambient; Daniel Reixach, tècnic de l’Oficina Tècnica de Turisme del Servei de Turisme de la Diputació de Barcelona; Aaron Marcos i Laura Torres de l’empresa EFCA, i Imma Laborda, tècnica de Turisme de l’Ajuntament de Cubelles.

L’estudi neix amb l’objectiu d’avaluar la viabilitat i el desenvolupament del producte turístic d’observació d’aus a Cubelles. L’empresa EFCA, especialitzada en la gestió del sector del birdwatching, serà l’encarregada de realitzar-lo durant cinc mesos amb la supervisió de la Diputació de Barcelona i la coordinació de l’Ajuntament. Aquest projecte analitzarà l’oferta ecoturística actual en relació amb la fauna ornitològica de Cubelles per oferir propostes de millora, accions de promoció específiques i un pla d’actuacions per a la promoció de l’observació d’ocells al municipi.

La iniciativa pretén desestacionalitzar el turisme i atraure grups i visitants interessats en aquesta activitat, mitjançant l’avaluació del potencial turístic de l’observació d’aus, la identificació de les necessitats i les oportunitats per al seu desenvolupament i la proposta de mesures per a la seva implementació”, segons el regidor de Turisme, Narcís Pineda.

L’estudi recomanarà activitats concretes com, per exemple, guiatges, tallers i sortides durant l’estiu a les platges i a l’entorn del Foix”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Àlex Noheda. “Per tenir clar quin és el potencial de Cubelles com a centre de visita d’observació d’aus, necessitem conèixer quins són els llocs on hem de posar els esforços per atraure l’atenció d’ornitòlegs i de persones sensibles als ecosistemes protegits”. 

 


 

Municipis: 
GarrafCubelles
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Associació Propietats per a la Conservació de la Natura promou la participació activa de les persones propietàries de finques privades en la conservació dels valors naturals i de la biodiversitat que hi són presents en elles.

Article

El projecte “LLIGAMS, teixint natura amb la societat” de Sàmara Natura, guanya la 4a edició del Premi “Natura i Societat” promogut per la Fundació Privada Girbau

Article

El Centre d'Estudis del Mar de Sitges avalua l'estat de la posidònia a les costes del Garraf.

Butlletí