EINA SMART: Urbiòtica, la ciutat com un organisme gestionat eficientment

Redacció
10/09/2012 - 00:00

La ciutat i els espais urbans en general conformen un sistema complex de gestionar. El projecte ofereix a aquests espais la possibilitat de gestionar-los a temps real a través d'un sistema operatiu urbà

Anàlogament al cos humà que disposa de sentits, sistema nerviós i cervell, Urbiòtica instal·la una sèrie de sensors (sentits) units a través de connexions sense fils -via WIFI, WiMAX o GPRS- (sistema nerviós), i que es gestionen a partir d'un sistema operatiu que treballa des del cloud computing (cervell). En aquest cas, el sistema operatiu és capaç de gestionar 250 milions de registres cada dia.

Alguns exemples de processos optimitzables gràcies a aquest sistema són:

  • Registrar la humitat del sòl en els espais públics enjardinats i als parcs per decidir si cal o no regar cadascun d'ells.
  • Conèixer prèviament en quines zones de la ciutat hi ha disponibilitat d'aparcament.
  • Tarifar dinàmicament les places d'aparcament.
  • Ajustar la recollida de contenidors en funció de la quantitat de residus que hi hagi a l'interior de cadascun d'ells.
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí