EINA SMART: Urbiòtica, la ciutat com un organisme gestionat eficientment

Redacció
10/09/2012 - 00:00

La ciutat i els espais urbans en general conformen un sistema complex de gestionar. El projecte ofereix a aquests espais la possibilitat de gestionar-los a temps real a través d'un sistema operatiu urbà

Anàlogament al cos humà que disposa de sentits, sistema nerviós i cervell, Urbiòtica instal·la una sèrie de sensors (sentits) units a través de connexions sense fils -via WIFI, WiMAX o GPRS- (sistema nerviós), i que es gestionen a partir d'un sistema operatiu que treballa des del cloud computing (cervell). En aquest cas, el sistema operatiu és capaç de gestionar 250 milions de registres cada dia.

Alguns exemples de processos optimitzables gràcies a aquest sistema són:

  • Registrar la humitat del sòl en els espais públics enjardinats i als parcs per decidir si cal o no regar cadascun d'ells.
  • Conèixer prèviament en quines zones de la ciutat hi ha disponibilitat d'aparcament.
  • Tarifar dinàmicament les places d'aparcament.
  • Ajustar la recollida de contenidors en funció de la quantitat de residus que hi hagi a l'interior de cadascun d'ells.
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Gerald Durrell

Convertida ja en un clàssic universal,  La meva família i altres animals narra les peripècies d'una família insòlita, desbaratada i molt poc convencional que decideix abandonar la grisa i plujosa Anglaterra per instal·lar-se a l'assolellada i paradisíaca illa grega de Corfú.

Article
Jordi Ballart

«Vuit graus és la temperatura de l’aigua més freda en què he nedat mai. No és cap proesa, si considerem que hi ha persones que neden en aigües polars a gairebé zero graus. A còpia d’anar gairebé cada cap de setmana de desembre a març a fer un bany a la platja, el meu cos s’ha anat adaptant a les temperatures marines d’hivern. Per què ho faig? Aquesta és la pregunta que intenta respondre aquest llibre».

Article
Jaume Terradas

De l’ofensiva contra la natura a un canvi de vida global

Butlletí