El Consell Comarcal del Vallès Occidental vol aplicar els ODS en tots els àmbits de decisió i gestió de la institució

Font: Consell Comarcal del Vallès Occidental

22/11/2019 - 13:00

El Consell Comarcal té entre les seves prioritats per aquest mandat l’impuls de la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en el conjunt de les estratègies i polítiques territorials. Per aquest motiu s’ha iniciat un procés que permeti la implicació dels representants institucionals i el conjunt de treballadores i treballadors, conèixer l’abast, la implicació i l’aplicació dels ODS en tots els àmbits de decisió, desenvolupament i gestió del Consell Comarcal.

Aquest 18 de novembre, l’equip de govern del Consell ha participat en una primera sessió de treball. En aquesta s’ha donat a conèixer el marc de l’Agenda 2030 i la seva implicació pel món local. També s’ha abordar la necessitat de treball transversal des de totes les àrees de la institució i els nous models de governança. Segons ha explicat el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, “iniciem un treball transversal de tota la institució que volem que impliqui tothom perquè des de totes les àrees puguem abordar els Objectius de Desenvolupament Sostenible i aplicar-los en la nostra gestió”. “Per això, iniciem unes sessions de treball a tots nivells per conèixer els reptes i les oportunitats que des del món local tenim envers aquests objectius. El que volem és que el proper Programa d’Actuació Comarcal (PAC), que s’ha d’elaborar el 2020, inclogui aquestes línies de treball”, ha afegit.

L’agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible

El 25 de setembre de 2015 va ser aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, amb els objectius d’erradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i posar fre al canvi climàtic, entre altres. Aquesta agenda marcarà l’acció global pel desenvolupament fins a l’any 2030 i configura un full de ruta d’actuació connectat entre si per a assolir un objectiu comú: el desenvolupament mundial sostenible.

L’Agenda 2030 és una agenda integral i multidimensional —referida a les tres dimensions del desenvolupament sostenible (l’econòmica, la social i l’ambiental)— i d’aplicació universal, i es desplega mitjançant un sistema de 17 objectius de desenvolupament sostenible, a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals, des de la lluita contra la pobresa o el canvi climàtic fins a l’educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles. Cada ODS inclou diferents metes (en total 169) que contribueixen al compliment de l’objectiu.

L’Agenda 2030 estimula l’acció en 5 esferes de vital importància (conegudes com 'les 5 P'): persones (People), planeta (Planet), prosperitat (Prosperity), pau (Peace) i aliances (Partnership).


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món.

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Butlletí