El got retornable a les Festes Majors de Gràcia, Sants i la Mercè estalvia 210 kg de residus d’envasos no generats

06/11/2017 - 09:46

L’ús del got retornable a les Festes Majors de Gràcia, Sants i la Mercè ha permès estalviar més de 210.000 gots d’usar i llençar que equivalen aproximadament a 210 kg de residus d’envasos no generats.

L’experiència s’emmarca en l’Estratègia Residu Zero municipal que promou la reducció de la generació de residus entre la ciutadania.

Considerant una mitjana de 1,25 consumicions per cada got, a la Festa Major de Gràcia, s’haurien estalviat unes 134.600 gots i a la de Sants, uns 45.700. A les Festes de la Mercè, amb una estimació d’ús mitjà de 2,5 consumicions per cada got, s’haurien estalviat uns 30.000 gots d’usar i llençar. El total de 210.300 gots de plàstic no consumits ha reduit la generació de residus d’envasos en uns 210 kg.

També s’evita l’acumulació excessiva de plàstics en papereres, contenidors i, sobretot, al terra dels carrers, que redueix les necessitats de neteja i esdevé un bon mecanisme per a la coresponsabilitat per una ciutat més neta.

Cada got, amb un disseny propi de cada festa, es va distribuir mitjançant el dipòsit d’un euro en concepte de lloguer a totes les barres repartides per carrers i places. Qui ho volia, podia retornar el got per recuperar el dipòsit, encara que molts d’altres optaren per endur-se’ls com a record.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Article

La tercera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari ha rebut la participació de 7 iniciatives de diferents entitats, associacions i empreses. 

Aquest any s'han guardonat dos projectes en l'àmbit de la Prevenció del Malbaratament Alimentari i la Innovació Social, quedant deserta la categoria d'Innovació Tecnològica.

Article

Sarrià compleix amb l’obejctiu de reciclatge que marca la UE 12 anys abans del previst

Butlletí