El Museu de Mataró dedica un cicle a parlar sobre el canvi climàtic

05/03/2006 - 00:00
La Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró, amb l'objectiu de difondre la recerca dels científics entre la societat i aconseguir un debat que porti a la reflexió ciutadana, organitza any rera any un cicle de conferències per tractar temes ambientals. Aquest any, les vuit conferències tractaran el canvi climàtic des de diverses àrees del coneixement com són la física, la geografia, la biologia, l'economia... Dimarts, 2 de maig > El temps és boig? a càrrec de Josep Enric Llebot Rabagliati Àrea de Física de la Matèria Condensada, Universitat Autònoma de Barcelona Dijous, 4 de maig > Efectes biològics del Canvi Climàtic a càrrec de Josep Peñuelas Reixach Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) Dimarts, 9 de maig > Evidències d'un canvi climàtic a càrrec de Fco. Javier Martin Vide Departament de Geografia Física i Anàlisi Geogràfica Regional, Universitat de Barcelona Dijous, 11 de maig > Podem predir els efectes del Canvi Climàtic? a càrrec de Xavier Rodó López Laboratori de Recerca del Clima, Parc Científic de Barcelona Dimarts, 16 de maig > Kioto, un repte amb barreres i oportunitats per l'economia catalana a càrrec de Marta Roca i Lamolla Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya Dimarts, 23 de maig > El model energètic i el Protocol de Kioto a càrrec de Mariano Marzo Carpio Departament d'Estratigrafia, Paleontologia i Geociències Marines, Universitat de Barcelona Dijous, 25 de maig > Senyals de canvi climàtic i respostes als oceans a càrrec de Rafel Simó Martorell Institut de Ciències del Mar, CSIC Dimarts, 30 de maig > El Canvi Climàtic: un repte per als boscos mediterranis a càrrec de Carles Gracia Alonso Departament d'Ecologia, Universitat de Barcelona

Relacionats

Article
Gerald Durrell

Convertida ja en un clàssic universal,  La meva família i altres animals narra les peripècies d'una família insòlita, desbaratada i molt poc convencional que decideix abandonar la grisa i plujosa Anglaterra per instal·lar-se a l'assolellada i paradisíaca illa grega de Corfú.

Article
Jordi Ballart

«Vuit graus és la temperatura de l’aigua més freda en què he nedat mai. No és cap proesa, si considerem que hi ha persones que neden en aigües polars a gairebé zero graus. A còpia d’anar gairebé cada cap de setmana de desembre a març a fer un bany a la platja, el meu cos s’ha anat adaptant a les temperatures marines d’hivern. Per què ho faig? Aquesta és la pregunta que intenta respondre aquest llibre».

Article
Jaume Terradas

De l’ofensiva contra la natura a un canvi de vida global

Butlletí