El paper de les entitats en l’Agenda 2030: el cas d'Aligots de Girona

Font: Aligots

17/12/2020 - 22:16

L'entitat esportiva Aligots de Girona, és un exemple del paper que les entitats poden assumir per implementar i donar a conèixer l'Agenda 2030.

Aquesta entitat ha iniciat un procés de treball sobre la contribució del club a la sostenibilitat social, econòmica i ambiental, i ho fa alinenant-se amb l’Agenda 2030 i els ODS de la ONU.

ALIGOTS neix el 8 de juliol de 1998 a la Universitat de Girona amb la voluntat de poder realitzar esports federats, relacionar la Universitat amb la societat gironina i donar a conèixer les curses d’orientació a la província de Girona. Des del 2001 és una entitat independent de la universitat i, actualment, les activitats principals del club són la participació en curses i la formació en l’esport d’orientació. Participen en curses de: O-Peu, Rogaining, BTT-O i Raids, de Copa Catalana, Campionats de Catalunya, Lligues Espanyoles, Competicions internacionals i populars. L'entitat està formada per més de 300 socis de totes les edats, amb diferents nivells esportius i de compromís respecte al club.

Tota la societat està cridada a contribuir a l’Agenda 2030 i a l’assoliment dels seus objectius. Des del club i cadascú mitjançant petites actuacions del dia a dia es pot contribuir a un món millor.

Concretament a Aligots han iniciat un procés d’anàlisi amb l’objectiu de valorar en primer lloc de quina manera estan ara contribuint als ODS, i en segon lloc de quina manera hi podríen contribuir amb major mesura. 

Es tracta d’un procés intern que implicarà a la junta, però també a tots els socis i sòcies que hi vulguin participar. No vol ser només un procés d’anàlisi, sinó també un procés d’aprenentatge i presa de consciència per totes aquelles persones que formen part del club.

A la seva pàgina web han creat un apartat específic sobre l'Agenda 2030.


 

Municipis: 
GironèsGirona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Participants de l'Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya expliquen la seva experiència en les sis sessions.

Article

El consistori estudiarà cas per cas cada centre per tal d’implementar mesures que permetin allunyar-ne els cotxes per reduir la perillositat i la contaminació i per fer entorns més agradables. Es treballarà en tres fases d’actuacions: d’implementació immediata, d’embelliment i de consolidació

Article

Es tracta d’una prova pilot impulsada per l'Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona a través del projecte GiroNat.

Butlletí