El parc agrari de Sabadell comptarà amb un centre divulgatiu i impulsor de l’agricultura de proximitat i sostenible

Font: Ajuntament de Sabadell

17/12/2020 - 09:15

L’espai es divideix en dos grans àmbits: el Magatzem Agrari per a les activitats agroforestals de la finca, on es puguin guardar tractors i maquinària agrícola d'ús general, i el Centre d’interpretació i formació (CICG), com a centre de visitants al Parc Agrari de Sabadell.

També es preveu la construcció d’una era, accessos i zona d’aparcament. L’actuació té un cost de 600.000 euros i es desenvolupa en el marc de l’estratègia DUSI Sabadell.

Aquesta iniciativa forma part del conjunt de projectes que l’Ajuntament està posant en marxa al territori, amb l’objectiu de impulsar l’activitat econòmica i de millorar la vida de les persones en la conjuntura actual marcada per la pandèmia. Es tracta d’actuacions encaminades a la millora de la seguretat viària, la mobilitat, la millora paisatgística i especialment reforçar la naturalització dels espais públics i la qualitat mediambiental.


 

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Butlletí