El Prat instal·la un tòtem per concentrar les miccions dels gossos amb condicionament positiu

S'instal·la un tòtem que premia amb llaminadures els cans que hi orinen
26/01/2018 - 08:15

Els orins de gos al carrer són la problemàtica de neteja que acumula més queixes entre la ciutadania del Prat, segons es va poder comprovar amb el procés de participació sobre residus i neteja.

En la lluita contra aquesta realitat, l'Ajuntament ha iniciat una prova pilot que consisteix a concentrar en un punt les miccions dels gossos, evitant o reduint així les taques al paviment, al mobiliari urbà i a les façanes. Els orins, a banda de les molèsties com les pudors, també deterioren força els materials. 

Principi de condicionament positiu

El tòtem, que funciona de manera autònoma amb plaques solars, és una mena d'urinari ensinistrador, basat en el principi científic del condicionament positiu: per tal d'atraure als gossos, quan l'animal hi fa una micció rep un premi en forma de llaminadura oferida per un dispensador. D'aquesta manera, l'animal voldrà repetir l'experiència quan hagi d'orinar de nou. S’espera que el tòtem concentri una mitjana de 500 visites per mes. 

Aquest sistema s'ha instal·lat a la plaça de l'Estany de Sant Maurici i, en funció de la seva utilitat, s'estendrà a altres punts de la ciutat.


 

Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat

Relacionats

Article

La flota municipal de cotxes elèctrics compartits suma 4 nous vehicles, un d'ells, una furgoneta. El servei de transport públic compartit ha suposat l'estalvi de 9 tones d’emissions de CO2 en els gairebé 4.000 desplaçaments que s’han realitzat durant els primers 10 mesos de funcionament.​

Article

Les parròquies se sumen a Energia del Prat amb plaques fotovoltaiques a les cobertes de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè. Amb aquestes noves instal·lacions, la comunitat local d'energia arribarà a produir 1.225kW.

Article


 

Fins al 2 de desembre el Mercat Municipal estarà immers en la campanya 'Mercats sostenibles' de la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa té un clar objectiu la reducció dels plàstics a través de la conscienciació, explicant l'impacte que té i quines alternatives hi ha. Una proposta que compta amb la implicació de l'alumnat de primer d'ESO de l'Institut Salvador Dalí.

Butlletí