El Prat, referent en la promoció de la conservació del fons marí

Font: Ajuntament El Prat de Llobregat

15/06/2016 - 11:24

L'informe Silmar el destaca com un dels municipis que més treballen per promoure la biodiversitat marina del seu litoral.

L'informe anual Silmar, de la Fundació Mar, ha destacat el Prat com un dels municipis que més treballen per promoure accions de conservació del fons marí litoral i per la seva biodiversitat. Els altres ajuntaments que l'informe també destaca com a "clars referents" a Catalunya per la seva sensibilització en promoure accions de conservació del fons marí són Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro, Vilanova i la Geltrú o l’Ametlla de Mar.

La setena edició de l’informe Silmar valora la qualitat dels ecosistemes dels fons marins del litoral català, a través de 18 estacions de seguiment. L'informe valora els índexs de biodiversitat, l’estat dels bioindicadors de qualitat ecològica com l'alga posidònia, la capacitat de recuperació natural, la implicació social del veïnat del municipi en la conservació del litoral i la inversió que fan els ajuntaments en la conservació del medi marí. 

A l'estació del Prat es poden observar 97 espècies de les 770 identificades a la costa catalana. L’informe també adverteix que hi ha espècies amenaçades i n'identifica una al Prat.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Cada vegada més estudis científics apunten que la natura i la salut són un binomi inseparable a les ciutats. El seu disseny té implicacions sobre el benestar físic i psicològic de les persones i és per això que, des de l'Ajuntament de Viladecans, estan treballant en el programa Viu Verd per provar els beneficis de la presència del verd dins la ciutat i en les persones que hi viuen. 

Notícia

Cada any el departament d’Acció ambiental de l’Ajuntament participa en el projecte Orenetes que organitza l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), una iniciativa d’estudi dels ocells i el medi urbà basada en la participació ciutadana i en el seguiment dels nius d’oreneta cuablanca (Delichon urbicum).

Article

Creada conjuntament pels serveis d'educació ambiental i l'equip d'educadores de les escoles bressol municipals, aquest nou recurs s'incorpora al catàleg d'activitats educatives per als pròxims cursos.

Butlletí