El Premi Escoles Verdes guardona centres de Seròs, el Baix Empordà i Vallcebre

21/12/2023 - 10:00

S’han lliurat aquests guardons que reconeixen les millors iniciatives d’educació per a la sostenibilitat de les escoles que tenen el distintiu d’Escola Verda, en una jornada celebrada a Balaguer. Aquest curs es compleixen 25 anys del Programa d’Escoles Verdes, impulsat pel Departament d’Acció Climàtica i el Departament d’Educació

L’Institut de Seròs, l’Escola Quermany de Pals i l’Escola Serra Voltor de Vallcebre han estat guardonades amb el Premi Escoles Verdes 2023. Els centres han rebut el guardó en un acte que ha tingut lloc aquest dijous a Balaguer presidit pel director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, i el coordinador dels Serveis Educatius a Lleida, Carles Vernet.

Aquests premis, que es convoquen des de l’any 2009, volen reconèixer públicament iniciatives exemplars d’educació per a la sostenibilitat fetes per escoles que tenen el Distintiu d’Escola Verda. Enguany, s’han presentat al certamen un total de 34 centres.

L’Institut de Seròs ha rebut el guardó en la categoria de trajectòria de millora continuada en el procés d’ambientalització del centre, mentre que l’Escola Quermany l’ha rebut en la categoria de treball en xarxa en representació de les 21 Escoles Verdes de Primària del Baix Empordà que han participat en el projecte “Itinerari pedagògic Camí del Corriol”, una actuació de millora de l’entorn que reconeix el paper dels centres participants i la seva implicació amb altres agents socials.

L’Escola Serra Voltor (Vallcebre) ha estat guardonada en la categoria d’actuació singular per l’actuació “El procés de la llana, de l’ovella al jersei”, un projecteque aprofita els recursos del seu entorn natural per bastir situacions d’aprenentatge significatives, amb metodologies innovadores i centrades en l’alumnat.

També s’han atorgat dues mencions honorífiques a l’Escola Pilar Mestres-Jaume Torrens de la Roca del Vallès per la iniciativa “Projecte ocells” i al Centre d’Educació Especial Siloé de Mollerussa per l’actuació “Ratpenats a l’escola”.

Els guardons estan dotats amb 6.000 euros repartits entre les diferents categories (3.000 € en el cas de la categoria de millor trajectòria i 1.500 € per a les categories d’actuació singular i treball en xarxa) i un diploma acreditatiu.

 

25è aniversari del Programa Escoles Verdes

Aquest curs 2023/24 es compleixen 25 anys del Programa Escoles Verdes. Aquesta iniciativa, impulsada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Departament d’Educació, sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat de fer front, des de l’educació, als nous reptes i valors de la sostenibilitat. Actualment, formen part de la Xarxa d’Escoles Verdes gairebé un miler de centres d’arreu de Catalunya.

Per celebrar l’efemèride, aquest curs s’han programat tot un seguit d’activitats sobre el paraigües ACTUA x 25 per visibilitzar la tasca en educació ambiental i sostenibilitat dels centres de la Xarxa. Cada trimestre es presentaran 8 propostes d’accions per dur a terme amb l’alumnat i la comunitat educativa dels centres adscrits. D’aquesta manera, al llarg del curs es podran realitzar fins a 24 accions. A totes aquestes accions, s’hi afegirà una 25a que serà la Festa de Cloenda, programada per al mes de juny vinent.

Totes les activitats programades es poden seguir a través del compte d’Instagram @escoles_verdes i de Twitter @escolesverdes.

 


 

Municipis: 
Baix Empordà
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Els centres educatius d’Escoles + Sostenibles s’uneixen per protegir la biodiversitat i defensar el mar a l'Acte de cloenda d’educació especial, infantil i primària. A secundària, més de 200 alumnes presenten projectes innovadors per lluitar contra l’emergència climàtica. 

Article

L'Ajuntament de Sant Feliu continua mostrant el seu compromís amb els principis, valors i objectius que promou l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible. En el marc de les accions per fer difusió i generar consciència sobre l'Agenda i els ODS, anualment es duen a terme sessions i tallers de sensibilització adreçades a diferents col·lectius del municipi.  

Article


El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha elaborat un vídeo divulgatiu sobre refugis climàtics des del vessant educatiu, mostrant l’activitat de la Dra. Shiva al parc del Pi Gros (activitat AMB). 

Butlletí