El projecte 'KanGo!' doblarà aquest curs el nombre d’escoles que hi participen

Redacció
13/10/2015 - 00:00

El Districte de Sarrià - Sant Gervasi, de la ciutat de Barcelona, té previst doblar aquest curs escolar el nombre de centres educatius implicats en el projecte 'KanGo!'. L'objectiu és fomentar l'ús del transport públic perquè els alumnes vagin a les escoles i en tornin sols.

 

Durant la primera fase del projecte, el curs 2014-2015, hi van participar un centenar d'alumnes de 6 centres del districte. Està previst que entre els mesos de setembre i octubre s'hi sumin l'Escola Lleó XIII, l'Escola L'Horitzó, l'Escola Decroly, l'Escola Canigó, l'Escola Dolors Monserdà - Santapau i el Lycée Français de Barcelone.

Aquesta ampliació es duu a terme gràcies al bon funcionament i l'acollida de la prova pilot. De l'enquesta valorativa que es va fer al final de curs a les famílies participants, destaca l'alta valoració obtinguda en general, però especialment la satisfacció quant a les expectatives inicials. Pel que fa a la consideració de si el projecte ha servit per desenvolupar l'autonomia dels l'infants, un 96% asseguren que sí.

'KanGo!' permet a les famílies rebre informació del pas dels seus fills per les parades de les línies d'autobús urbà i estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya més properes a les escoles i verificar que han arribat als centres. Aquests punts estan atesos per cooperants de "KanGo!" que vetllen perquè quedi marcat el control de pas de cada alumne. Enguany es passarà de 12 a 18 cooperants.

L'ampliació del projecte durant aquest nou curs escolar permetrà contrastar els resultats i veure com evoluciona la predisposició de la comunitat educativa per canviar el transport privat per l'ús del transport públic, i ajudar d'aquesta manera a descongestionar la circulació viària en les hores d'entrada als centres educatius. A més, la voluntat del Districte és poder continuar impulsant camins escolars nous.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Natura en joc: l’última partida és un joc virtual que convida a fer una reflexió sobre la pèrdua de biodiversitat a Catalunya i ens proposa què podem fer nosaltres per millorar la conservació de la natura. Us animem a gaudir d’aquest joc i superar els reptes que la natura ens planteja.

Article

S’ha publicat l’Observatori per a la Sostenibilitat de la Garrotxa de l’any 2021. Aquest document d’edició anual, finançat per la Diputació de Girona, ha estat redactat per tècnics del Consorci SIGMA i recull un seguit d’indicadors d’interès general relatius a la sostenibilitat de la comarca.

Article

L'Ajuntament de Mataró, amb el recolzament de la Diputació de Barcelona, impulsa una comunitat energètica amb llars vulnerables que s'ha iniciat a la tardor del 2021 al barri de Cerdanyola de Mataró. El projecte EC-Boost Mataró Lab, amb el suport de l'EIT-Climate KIC, ha obert camí a la ciutadania per identificar els reptes i començar a aterrar la futura comunitat a través d'una serie de tallers i sessions d'informació i trobades amb el veïnat. L'objectiu ha estat motivar l'aprenentatge i la reflexió de les famílies sobre l'accés a l'energia a Mataró i la definició i dinamització de les futures comunitats energètiques locals.

Butlletí