El projecte 'KanGo!' doblarà aquest curs el nombre d’escoles que hi participen

Redacció
13/10/2015 - 00:00

El Districte de Sarrià - Sant Gervasi, de la ciutat de Barcelona, té previst doblar aquest curs escolar el nombre de centres educatius implicats en el projecte 'KanGo!'. L'objectiu és fomentar l'ús del transport públic perquè els alumnes vagin a les escoles i en tornin sols.

 

Durant la primera fase del projecte, el curs 2014-2015, hi van participar un centenar d'alumnes de 6 centres del districte. Està previst que entre els mesos de setembre i octubre s'hi sumin l'Escola Lleó XIII, l'Escola L'Horitzó, l'Escola Decroly, l'Escola Canigó, l'Escola Dolors Monserdà - Santapau i el Lycée Français de Barcelone.

Aquesta ampliació es duu a terme gràcies al bon funcionament i l'acollida de la prova pilot. De l'enquesta valorativa que es va fer al final de curs a les famílies participants, destaca l'alta valoració obtinguda en general, però especialment la satisfacció quant a les expectatives inicials. Pel que fa a la consideració de si el projecte ha servit per desenvolupar l'autonomia dels l'infants, un 96% asseguren que sí.

'KanGo!' permet a les famílies rebre informació del pas dels seus fills per les parades de les línies d'autobús urbà i estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya més properes a les escoles i verificar que han arribat als centres. Aquests punts estan atesos per cooperants de "KanGo!" que vetllen perquè quedi marcat el control de pas de cada alumne. Enguany es passarà de 12 a 18 cooperants.

L'ampliació del projecte durant aquest nou curs escolar permetrà contrastar els resultats i veure com evoluciona la predisposició de la comunitat educativa per canviar el transport privat per l'ús del transport públic, i ajudar d'aquesta manera a descongestionar la circulació viària en les hores d'entrada als centres educatius. A més, la voluntat del Districte és poder continuar impulsant camins escolars nous.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'estudi ha analitzat la possibilitat d'implementar tecnologies d'energies renovables en els polígons de La Bisbal d'Empordà, Corçà, Forallac, Palafrugell i Begur.

Article

La Carta del verd i la biodiversitat recull consells sobre com dissenyar la ciutat i els espais verds considerant els serveis socioambientals i integrant criteris a favor de la biodiversitat i de la sostenibilitat. L’objectiu és aplicar els criteris d’aquesta carta per fer una ciutat més habitable, amb un espai públic al servei de la ciutadania i que potenciï el valor de la natura.

Article

Les dades obtingudes gràcies a la ciència ciutadana mostren que les platges de Barcelona acullen 103 espècies de peixos, una d’elles invasora, i també és refugi d'altres protegides, com els cavallets de mar.

Butlletí